Keleş, Tersaneler İçin 5084 Sayılı Kanun Kapsamına Alınmasını İstedi

Keleş, Tersaneler İçin 5084 Sayılı Kanun Kapsamına Alınmasını İstedi

TSO Başkanları Marmara, Trakya ve Batı Karadeniz Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları İstişare toplantısında bir araya geldi.
Toplantıda söz alan Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Kdz Ereğli tersaneler bölgesinde ki tersanelerin 5084 sayılı kanundan yararlanması ve Zonguldak’ın Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu / IPARD programının uygulandığı İller arasında yer alması gerektiğini söyledi.  Keleş; ‘’Demokrasi ve Özgürlükler Adası TOBB ve 137 oda, borsa ortaklığıyla kurulan Gümrük Turizm İşletmeleri AŞ vasıtasıyla Yassıada'daki tarihi ve kültürel değerlere sahip yapıların korunarak,  yenilenerek milli iradenin ve demokrasinin simgesi haline dönüşmesi İş dünyası için büyük önem arz etmektedir. Bu organizasyon için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğluna teşekkürlerimi sunarım’’dedi.

5084 NE DİYOR?
Şu an yürürlükte olan istihdam teşviki uygulamalarından en eskisi 29/1/2004 tarihli ve 5084 sayılı “Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”ile getirilen teşvik uygulamasıdır. Uygulama ilk olarak 5084 sayılı Kanunun 6/2/2004 tarihli ve 25365 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte 1/3/2004 tarihinden itibaren ve 31/12/2008 tarihine kadar uygulanmak üzere başlamıştır.

Söz konusu teşvik uygulaması ilk başta, kapsama giren illerde faaliyet gösteren gelir veya kurumlar vergisi mükellefi işverenlerden,1/10/2003 tarihinden itibaren yeni işe başlayanların, bu iş yerlerinde çalıştırdıkları işçiler ile 1/10/2003 tarihinden önce işe başlamış olanların, bu tarihten önce Sosyal Sigortalar Kurumuna vermiş oldukları en son dört aylık sigorta prim bordrolarında bildirdikleri işçi sayısına ilâve olarak yeni işe aldıkları ve bu iş yerlerinde fiilen çalıştırdıkları işçilerin, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 72 ve 73 üncü maddeleri uyarınca prime esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin işveren hissesinin, organize sanayi veya endüstri bölgelerinde kurulu iş yerleri için tamamının, diğer yerlerdeki iş yerleri için ise % 80’inin Hazinece karşılanması şeklinde başlamıştır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER