KİLİMLİ´DE DERELER TEMİZLENİYOR

KİLİMLİ´DE DERELER TEMİZLENİYOR
gundemeregli.com- Zonguldak´ın Kilimli Beldesi´nde dereler belediye tarafından temizleniyor. Özdemir, girişimleri sonucunda dere ıslah çalışmalarının DSİ ile birlikte yürütüleceğini belirtti.
Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, 2 yıldır derelerin ıslah ve temizliğini Kilimli Belediyesi olarak yürüttüklerini kaydetti. DSİ ile yürüttükleri yazışmalardan olumlu cevap aldıklarını belirten Özdemir, Biz daha öncelikli olan yerlere afet, kış hattın daha vahim geçtiği beldelerimizde, yörelerimize hizmetin gitmesi için kendi haklarımızdan feragat ettik. İki sene boyunca bizim kendi makine parkımızın da yetebildiği kadar derelerimize girdik ama geçen kışın çok yoğun geçmesi bizimde hem çamlık, olsun hem Karadon olsun hem Bölüm deresi olsun ve şuan Soğuksu deresi ile ilgili ıslah çalışmalarımızı nerdeyse tamamlamış olduğumuzdan dolayı bu sene DSİ ile biz gerekli yazışmaları yaptık. Olumlu cevap geldi dedi.
DSİ 23. Kastamonu Bölge Müdürü Bayram Tiryaki ve 232. Zonguldak Şube Müdürü Erol Orpak´a teşekkür eden Özdemir, şöyle devam etti:
Bu çalışmalarımız bu şekilde devam edecek. Bilindik üzere aynı şekilde kanalizasyon devam etmekte çalışmalar yaklaşık olarak 10 kmlik kanalizasyon hattı tamamlandı. Bunu şu açıdan anlatıyorum; görüldüğü üzere derelere giden kanalizasyon olayları artık Kilimlide bir sene sonra son bulacak Allah kısmet ederse bunu sonun da ön arıtma ve derin deniz dejarjı olacak. Tabi ki kömür çıkan yerlerde sadece atıklar değil onun hacrinde kömür atıkları, şilem göllenmesi de oluşmaktadır. Kömür çıkan yerde bu şilem birikmesi derelerin tıkanmasının önüne geçmek belki de onlarca yıl alacaktır. Çünki bu işletmeler bu şekilde zamanında gelmiştir. Ve gelişigüzel başıboş çalışmalar sonunda bunlar yer yapmıştır. Ama görüldüğü gibi biz yinede mücadele etmekteyiz. Bu derelere sadece Kilimli halkı değil buralarda işletme gören çalışan işletmelerde yüzde 60 ve yüzde 70 sorumludur. Bu sorumluluğu ben yaptıktan sonra ´devlet bunu açsın´ zihniyetinin de artık kalkması lazım. Bizde bununla ilgili gerekli kanun yazışmalarını yaptık. Bundan sonra ki zamanda herkes önemini almak konumundadır. tabiki kömür kentidir. Başımız gözümüz üstü ama herkes bu işlemi şehir merkezinde aslında yapmaması lazım ama olması gibi yapmasını artık sağlayacağız.
Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2012, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER