KÖKTÜRK, POSBIYIK´TAN NEDEN RAHATSIZ?

KÖKTÜRK, POSBIYIK´TAN NEDEN RAHATSIZ?

gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Örgütü&[#]8217;nün 3 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen 34. Olağan Kongresi, önemli gelişmelere sahne oldu. İki listenin yarıştığı kongrede, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık her iki listede de kurultay delegesi gösterilerek, partisi için ne kadar önemli bir isim olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Partinin Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün taraflılığını haftalar öncesinden gösterdiği kurultayda Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı&[#]8217;nın tarafsız tutumu, parti tabanından büyük takdir topladı.

SONUCU KARADENİZ EREĞLİ BELİRLEDİ

CHP Zonguldak İl Kongresi&[#]8217;nde, sandıktan başkan olarak Halil Furat çıktı. 606 delegenin oy kullandığı CHP Zonguldak İl Kongresi&[#]8217;nde 525 oyun 352&[#]8217;sini alan Halil Furat, İl Başkanı oldu. 10 geçersiz oyun kullanıldığı seçimlerde Tümer Peker 163 oy alabildi.

Kurultayda Karadeniz Ereğli faktörü de en yalın haliyle ortaya çıktı. Halil Furat, Karadeniz Ereğlili delegelerin oylarının kendisinde birleşmesiyle seçimi açık ara önde tamamladı.
POSBIYIK TARAF OLMADI

Sonucu merakla beklenen Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Kongresi öncesinde, neredeyse tüm ilçe ve belde örgütlerinin safları belli olurken, Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü de kongreye sayılı saatler kala Halil Furat&[#]8217;ı destekleyeceklerini deklare etmiş ancak Belediye Başkanı Halil Posbıyık kongre öncesinde hiçbir yorum ve beyanatta bulunmayarak &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın Ağabeyi&[#]8221; sıfatına yakışır bir tutum sergilemişti. Başkan Posbıyık&[#]8217;ın bu tavrı, kendisinin, her iki aday listesinde kurultay delegesi olarak gösterilmesini sağladı.

MİLLETVEKİLİ NEDEN RAHATSIZ OLDU?

Başkan Posbıyık&[#]8217;ın, gerek Furat gerekse de diğer aday olan Peker&[#]8217;in listelerinde kurultay delegesi olarak gösterilmesi, Genel Kurul&[#]8217;da Halil Furat&[#]8217;ı destekleyen ve sadece onun listesinden kurultay delegesi gösterilen Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ü rahatsız etti. Zonguldak Milletvekili, aynı teveccühün kendisine de gösterilmediğinden rahatsız mı oldu, bilinmez; ısrarla Başkan Posbıyık&[#]8217;ın tek listeden aday gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kongre sırasında milletvekili adına ricacı olmak için Başkan Posbıyık ile diyaloga giren Merkez ve Karadeniz Ereğli İlçe Başkanları da, kendisinden, listenin birinden istifa etmesini istediler. Bu telkin karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Başkan Posbıyık ise milletvekili tarafından yaptırılan bu telkini kabul etmesinin mümkün olmadığını kesin ifadelerle dile getirirken, olayları yakından takip eden partililer ise Başkan Posbıyık&[#]8217;tan istifa etmesinin istenmesine tepki gösterdiler. Başkan Posbıyık; &[#]8220;Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü yönetimine aday olan her iki listenin, beni kurultay delegesi olarak göstermesi şahsım için bir onurdur. Bu, Halil Posbıyık&[#]8217;ın parti içindeki ilkeli duruşu ve herkese eşit mesafede oluşunun bir göstergesidir. Partililerimiz böyle bir teveccüh gösterdilerse benim listenin birinden istifa etmemi gerektirecek ne bir gerekçe vardır ne de böyle bir istifayı talep etmenin mantıklı bir sebebi. Milletvekilimiz de dahil tüm örgütler, yöneticiler ve delegeler tek bir tarafı desteklediler. Bense tarafsız oldum. Zonguldak delegesi de Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı&[#]8217;na sahip çıktı. Biz buraya, kazanan kim olursa olsun, kendisine her zaman destek olacağımızı ve partimiz için hep birlikte el birliği içinde çalışacağımızı herkese göstermek için geldik. Önümüzdeki hedeflere ulaşmak için yapmamız gereken de bu. Ben, CHP&[#]8217;nin 34. İl Kongresi&[#]8217;nin partimiz, Zonguldak&[#]8217;ımız ve Karadeniz Ereğli&[#]8217;miz için hayırlı olmasını diliyorum&[#]8230;&[#]8221;, dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2012, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER