KÖYLÜYÜ DOLANDIRACAKTI!

KÖYLÜYÜ DOLANDIRACAKTI!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen dolandırıcılık girişimi, köy muhtarının dikkati sayesinde engellendi. Olay; dün ilçeye bağlı Dağlıca (Köristan) köyünde meydana geldi.

İddiaya göre; köye sivil olarak gelen bir kişi, köy halkından Jandarma adına yardım istedi. Durumu fark eden köy muhtarı Mehmet Başaran, dolandırıcıyı oyalayıp jandarmaya ihbarda bulundu. Köye gelen jandarma ekipleri, dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan kişi, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Öte yandan, çok sayıda köy muhtarı Facebook üzerinden bugün yaşanan olay ile ilgili bilgi vererek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yapılan uyarı şöyle;

"DEĞERLİ KÖY HALKIMIZ BUGÜN DAĞLICA(Köristan)KÖYÜNDE YAŞANMIŞ BİR OLAY MUHTAR ARKADAŞIMIZIN ve JANDARMAMIZIN TİTİZLİĞİ İLE ÖNLENMİŞ BU KONU İLE İLGİLİ JANDARMA KOMUTANIMIZIN BİZLERE GÖNDERMİŞ OLDUĞU UYARI METNİNİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM.

Kıymetli Muhtarlarım

Köy kahvesinde özellikle yaşlı vatandaşlara bunu iletin. 

Sivil bir şekilde gelip kendini jandarma savcı veya başka bir kamu personeli olarak tanıtıp para isteyen eve giren banka hesap bilgilerini isteyen kişilere hiçbir şekilde bir şey vermesinler. Bizleri hepiniz biliyorsunuz. Jandarma vatandaştan para altın hesap bilgisi istemez. 

Biz gelene kadar dolandırıcıyı oyalayıp eve azalarını gönderen, vatandaşla irtibata geçen ve derhal bize bilgi veren Dağlıca muhtarına teşekkür ederim."

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER