Kura çekimi yarın...

İşkur tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında kamu kurumlarına ve belediyeye alınacak bin kişi için başvuran 5 bin 64 kişi arasında yapılacak kura çekimi 14 Martta (bugün) başlıyor.

Kura çekimi yarın...

Mesleki Eğitim Merkeziin de yapılacak ve 2 gün devam edecek kura çekimi daha önce FETÖ soruşturma kapsamında ertelenmişti. 36 yaş ve üstü başvuranlar, eski hükümlüler ile engellilerin öncelikli olduğu kura çekiminde diğer başvuruların 2’nci listede yer alacağı ihtiyaç halinde şans verileceği öğrenildi.  

İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, “Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında İl müdürlüğümüze 5 bin 64 kişi başvuruda bulundu. Kura çekimi ile 5 bin 64 kişi içinden bin kişiyi ilgili kuramlara yerleştireceğiz. Kuradan ismi çıkanlar 20 Mart’ta iş başı yapacaklar ve altı ay süreyle çalışacaklar. Çalıştıkları süre içinde asgari ücretten ücretleri ödenecek ve emekliliğe esas sigortaları da kurumumuz tarafından yatırılacak. Ancak teknik sorunlar nedeniyle, sistemdeki arıza nedeniyle belirli bir süre kura çekimlerini ertelemiştik. Şu anda çalışmalarımızı tamamladık ve toplum yararına çalışma programı ile ilgili yarın (bugün) saat 09.00’da Mesleki Eğitim Merkezinde noter huzurunda kura çekimlerini yapacağız. Çarşamba günüde kura çekimlerimiz devam edecek. Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında İl müdürlüğümüze 5 bin 64 kişi başvuruda bulundu. 5 bin 64 kişi içinden bin kişiyi kuradan çekim daha sonra ilgili kuramlara yerleştireceğiz. Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında kuradan ismi çıkanlar 20 Mart’ta iş başı yapacaklar ve altı ay süreyle çalışacaklar. Çalıştıkları süre içinde asgari ücretten ücretleri ödenecek ve emekliliğe esas sigortaları da kurumumuz tarafından yatırılacak. Bu programın Zonguldak için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER