MADEN MÜZESİ TÖRENLE AÇILDI

MADEN MÜZESİ TÖRENLE AÇILDI

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Çınartepe Mahallesi’nde bulunan Maden Müzesi Kömür Deneyim Ocağı Kafes Sistemi’nin açılışı yapıldı.  Açılışa; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Cezmi Yalınkılıç, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetimi, Baro Başkanı Türker Kapkaç, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay ile kurum ve daire müdürleri katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Coşkun; “Sayın Valim Zonguldak’ta turizmin güçlenmesi yönünde güçlü bir liderlik yapıyor bizlere. Bugün buranın açılışını yapacağız. Müzecilik faaliyetleriyle ilerleyen günlerde de Zonguldak, adından söz ettiren bir şehir haline gelecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

KAZIM EROĞLU: BURASI MADEN ŞEHİTLERİ YERLEŞKESİ TTK

Genel Müdürü Kazım Eroğlu  ; “Burası Maden Şehitleri yerleşkesi. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Havzamız bilindiği gibi 1800’lü yılların başından itibaren madencilik faaliyetlerini yürütmektedir. Ziyaret olacağımız müze, iş yaşamları, endüstriyel mirasın prototiplerini içeren bir alan. Burası artık tamamıyla bir ekosistem oluşturdu.” diye konuştu.

ZAMAN’IN İSMİNİN BÖLGEDE YAŞAMASINI İSTEDİ

Öte yandan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, bölgede herhangi bir mahalle ya da sokağa çalışmalarda büyük emeği bulunan Ekrem Murat Zaman’ın isminin verilmesini istedi. 

VALİ TUTULMAZ: “ÇOK İNANDIĞIM BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Vali Mustafa Tutulmaz; “İlimiz adına önemli bir gün bugün. Çok inandığım bir projeyi hayata geçiriyoruz. Eğer bu projeyi iyi bir şekilde sürdürebilir ve işletebilirsek, Zonguldak turizmi adına önemli bir proje. Turizmin gelirinden yeteri kadar faydalanamadığımız ortada ancak, potansiyelimiz var. Doğal güzelliklerimiz, tarihi ve kültürsel değerimiz, en önemlisi endüstriyel mirasımız var. Her şeyin alternatifi var ama endüstriyel mirasımızın alternatifi yok. Turizmi ekonomik değer olarak görerek öne çıkarmamız gerekiyor.” dedi. Vali Mustafa Tutulmaz, tanıtım kampanyalarının da en kısa sürede başlayacağını ifade ederek hizmet sunma kalitesinin artırılmasının gerektiğini, Zonguldak’ın tercih edilen bir şehir haline geleceğini söyledi.  Törende daha sonra folklor gösterisi ve Madenci Korosu konseri gerçekleştirildi. Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri tören sonrasında  kömür deneyim açık kafe sistemi ile madeni girdiler, Maden Mühendisi Ahmet Karaalioğlu tarafından protokol üyelerine maden hakkında bilgiler verildi. Vali ve protokol üyeleri daha sonra Madem müzesini ziyaret etti

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER