MADENCİ İSTİHDAM EDİLMESİ KONUSUNDA AYRIMCILIK İSTEDİ

Zonguldak’ta, AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci, TTK’ya bin işçi alımıyla ilgili öneride bulundu. Demirci, “madenciliğin ve üretimin başkenti olarak tanınan Kilimli ilçemize pozitif bir ayrımcılık yapılmasını, hayatını ruhsatsız diye tabir edilen madenlerde çalışarak kazanan arkadaşlarımı mülakat marifetiyle değerlendirilmelerini şiddetle tavsiye ediyorum” dedi.

MADENCİ İSTİHDAM EDİLMESİ KONUSUNDA AYRIMCILIK İSTEDİ

Demirci açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’nin ve asrın en büyük deprem felaketinde arama kurtarma çalışmalarına katılan ülkemizi ve şehrimizi en üst seviyede temsil eden TTK Kurum çalışanları ve yine diğer özel maden işletme çalışanları bu başarının sahibi, haklı olarak yüreklerden kopan alkışı hak ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Hem bu çalışmalarda başarıya imza atmış olan madenci kardeşlerimize bizzat sahada ve basın aracılığıyla da teşekkürlerini iletmiştir. Şimdi ise şehrimize bir müjde vererek 1000 madenci arkadaşımızı daha kuruma dahil etme sözünü verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız gereğini bu anlamda yapmıştır.
Maden şehrinin başkenti olan Kilimlili biri olarak, önceden yeraltı madenciliği yapmış birisi olarak madenciliğin zorluklarının farkındayım. Kuruma alınacak işçi arkadaşlarımızın Zonguldak ili içerisinden her ilçeden, her mahalleden asil ve yedeği seçilmeli ki her semte eşit bir dağılım olsun. Bizler ilçemiz olarak madenciliği çok iyi bilen çalışma arkadaşlarımıza sahibiz. Kuruma alınacak personel için eğer nüfusa göre bir dağılım olursa bu bizlere yapılmış haksızlık olur mutlaka, madenciliğin ve üretimin başkenti olarak tanınan Kilimli ilçemize pozitif bir ayrımcılık yapılmasını, hayatını ruhsatsız diye tabir edilen madenlerde çalışarak kazanan arkadaşlarımı mülakat marifetiyle değerlendirilmelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü madencilik bizim işimiz ve geçim kaynağımız olmuştur. Farklı il ve ilçelerde anılan kazmacı, domuzdamcı diye bölgeler tarih ilerledikçe bu önemini yitirmiştir.
İlçemizde yaşayan her bir vatandaşımızın evinin yanı başında olan ve bu işlerle hemhal olunmuş bir iş istemesi en doğal hakkıdır. Kuruma alınacak emekçi kardeşlerimize ikamet zorunluluğu getirilmeli bulundukları bölgeye ekonomik açıdan katkı sağlamalıdır. Umuyorum ki bu süreci yönetecek olanlar artık bu feryadımızı duyar Kurumu zarar ettiren değil kâr ettirecek Çalışma Arkadaşlarımızı en iyi şekilde seçmeye çalışacaktır. Bizlere düşen, konuyu takip etmek oldubittiye getirmemek ve Kilimli’mizi, kamuoyunu bu süreçte bilgilendirmektir.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER