Mahkeme Posbıyık ile ilgili kararını verdi

Ereğli eski Belediye başkanı Halil Posbıyık'ın oğlu Tuğberk Posbıyık, hakim karşısına çıktı.

Mahkeme Posbıyık ile ilgili kararını verdi

Ereğli’de bir otelin restoran kısmında geçen yıl Mart ayında meydana gelen olayda, Ereğli eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın oğlu Tuğberk Posbıyık, aynı masada yemek yediği arkadaşı Talat Yavuz’u çıkan kavga sırasında silahla defalarca ateş ederek ağır şekilde yaralamıştı. Yavuz kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetmişti.
Olayın ardından tutuklanan Tuğberk Posbıyık, Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün hakim karşısına çıktı. Halil Posbıyık da bu sabah itibariyle Zonguldak Adliyesine geldi.

Mahkeme, Tuğberk Posbıyıkın tutukluluk halinin devam etmesine karar verirken, dava da ileri bir tarihe ertelendi.

Posbıyık’ın talebi reddedildi
Zonguldakın Ereğli de geçen yıl Mart ayında bir restoranda çıkan silahlı kavgada Talat Yavuzun ölümüne neden olan Ereğli eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın oğlu Tuğberk Posbıyıkın tahliye talebi reddedildi.
Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Kasten Öldürme suçlamasıyla tutuklu sanık Tuğberk Posbıyık ile taraf avukatları katıldı. Mahkemede olay anının güvenlik kamerası görüntüleri izlendi. Cumhuriyet Savcısı, suçun işleniş şekli, sanık savunması, iddianame, adli tıp raporları, deliller ile sanığın tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tutukluluk halinin devamını talep etti.
Polise kendisinin teslim olduğunu anlatan tutuklu sanık Tuğberk Posbıyık, İddianamede maktulün olay sabahı 06.45te öldüğü söylenmektedir. Oysaki bildiğime göre iki gün sonra ölmüştür. İddianamede benim polisler tarafından yakalandığım belirtilmektedir. Oysaki izlenen görüntülerden de anlaşılacağı üzere ben polise teslim oldum. Silahımı da kendim teslim ettim dedi. Cumhuriyet Savcısınca hazırlanan iddianamede Tuğberk Posbıyıkın ağır tahrik altında maktul Talat Yavuzu üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabanca ile birden çok kez ateş ederek vurmak suretiyle kasten öldürdüğü belirtilerek cezalandırılması talep edilmişti.
Sanığın avukatları ise sanık hakkında tahliye veya adli kontrol uygulanmasını talep etti. Sanığın avukatı; olaydan sonra yaşamını yitiren Talat Yavuzun adli tıp incelemesinde mesanesinde alkol ve uyuşturucuya rastlandığını belirterek bu hususlara dikkat çekmek istediklerini ifade etti.
Sanık avukatları ayrıca, olayın meşru müdafaa sınırları içerisinde gerçekleştiğini öne sürdüler. Mahkeme ise sanığın üzerine atılı suç bakımından kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren kanıtların bulunması, suçun niteliği ve atılı suçun katalog suçlardan olması, ölçülülük ilkesi, sanık hakkında adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı hususlarını dikkate alarak tutukluluk halinin devamına ve tahliye talebinin de reddine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 13:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mahir ŞEN
Mahir ŞEN - 7 yıl Önce

Bu mu yani habercilik? Attığınız başlığa bakın sonuca bakın ne alaka? Sırf dikkat çekmek için yazıyorsunuz. Bu haber değil sırf okunsun diye insanları kandırmaktan başka bişey değil. Karar verildi diyorsunuz okuduğumuzda dava ileri tarihe erteleniyor. Ne alaka? İnsanları kendinizden soğutmayın... Gerçi işinize gelmeyeceği için editörünüz bu yazıyı da onylamayacağı da kesindir.

SIRADAKİ HABER