MASAL ANLATIP DURDULAR!

MASAL ANLATIP DURDULAR!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun AK Parti iktidarını eleştirerek CHP’nin yatırımlara ve projelere karşı çıktığı iddialarına yanıt verdi.

Uzun CHP’nin projeye ve yatırıma değil mevzuata uymayan kısmına karşı çıktığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Son zamanlarda AKP iktidarı mensuplarının muhalefete, özelliklede Cumhuriyet Halk Partisi’ne gerek TBMM’de, gerekse Belediye Meclislerinde haksız ve mesnetsiz ithamlarda bulunmaları rutin haline dönüştü.

Sürekli olarak Zonguldak kamuoyuna CHP’nin yatırım ve projeleri engellediği, gelecek hizmetlerinin önünü kestiği masalını anlatıp durdular. Bu tür siyaset yapmak ve böylesi bir algı oluşturmak işlerine geliyor ,çünkü siyaseten beslendikleri yöntem ve şekil budur .

Zonguldak Belediye Meclisi’nin son oturumunda 69 Ambarları mevkine yapılması planlanan Milli Eğitim Müdürlüğünün, Halk Eğitim Merkezi binasının diğer binalarla aynı yükseklikte olmaması sebebiyle haklı olarak Mimarlar Odası ve Meclis grubumuz itiraz etmiş ve proje durdurulmuştur ;Proje yasal mevzuata uygun hale getirildikten sonra oy birliği ile Belediye Meclisinden geçmiştir.

Yani neymiş ;CHP projeye ve yatırıma değil mevzuata uymayan kısmına karşı çıkmış.

Günlerce kamuoyunda partimizi ve Mimarlar Odasını suçlayan açıklamalar yapanları, Zonguldak halkının takdirine bırakıyoruz.

En baştan işi inada bindirmeyip projeyi mevzuata uygun halde yapsalardı inşaası çoktan başlamıştı. Hizmetin gecikmesine sebep olanlar ortaya çıkmış oldu.

Tıpkı Ocak ayı Belediye Meclisi’ne gelecek Makzon Projesi gibi.

Şehrimizin bugün ve ileriki yıllarda nefes alacağı en merkezi yerinde Üzülmez Kültür Vadisi Projesi ile çok yakınında küçük bir kasabaya dönüşmekte olan TOKİ evleri ile iç içe Küçük Sanayi Sitesi adı altında, bütün hukuki aykırılıklara rağmen kurdurma ısrarını anlamak mümkün değil .

Halkın, yaşam alanlarını kullanma özgürlüğünü ve daha önce başlatılan endüstriyel mirasa ait kültürel projelerin körletilmesi, çevrenin dokusuna zarar verilmesinden duyduğumuz endişeyi yineliyoruz.

Umarız Makzon Projesi ile ilgili itirazları değerlendirmek için aldığınız 10 günlük sürede, dersinizi iyi çalışır, iyi incelersiniz !

Ne meclisi, nede Zonguldak’ı yormamış olursunuz.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER