MİLLİ TAKIM KAMPINA GİDİYORLAR !

MİLLİ TAKIM KAMPINA GİDİYORLAR !

Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatları doğrultusunda, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda inşası tamamlanan 2 halı saha hizmete açıldı. Açılışta hazır bulunan Karadeniz Ereğli Kadın Futbol Takımı yıldız oyuncularıyla da sohbet eden Başkan Posbıyık, milli takım kampına çağrılan 3 sporcuya başarılar diledi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi, birisi Murtaza Mahallesi, diğeri sahil bandında olmak üzere iki halı sahanın açılışını yaptı.

Sahil bandında bulunan halı sahanın açılışında hazır bulunan Karadeniz Ereğli Kadın Futbol Takımı yıldız oyuncularıyla da sohbet eden Başkan Posbıyık, milli takım kampına çağrılan 3 sporcuya başarılar diledi.

Yıldız oyuncuların çalıştırıcısı antrenör Faruk Varlık, milli takım kampına çağrılan sporcuları takdim ederek şunları söyledi:

“Azra U19 Milli Takımına seçildi önümüzdeki hafta kampa gidecek. Mihri ve Buse U17 Milli Takımı kampına yarın yöneticilerimiz tarafından bırakılacak. 26 kişilik aday kadroya seçildiler. Başkanımızın söylediği gibi her zaman çalışarak bu sayıyı çoğaltmaya çalışacağız. Eski Şalvarspor ve Alyazmaspor’a layıl kızlar yetiştireceğiz.”

Başkan Posbıyık ta, “Tebrik ediyorum. Kutluyorum sizleri. Yürekten başarılı olmanızı diliyorum” dedi ve genç sporcularla fotoğraf çektirdi.

SPOR YATIRIMLARINA ÖNEM VERİYORUZ

Açılış töreninde konuşan Başkan Posbıyık, mahallelerde spor yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini belirten Posbıyık şunları söyledi:

“Şu an buradaki kızlarımızı da yetiştiren Faruk Hocam Türkiye’de kadın futbol takımının temellerini atan hocalardan biridir. O yıllarda Şalvarspor, Alyazmalıspor olarak başlamıştık. Zor yıllardı. Aileler kızlarını vermek istemiyordu. Ben belediye başkanı olarak güvence verdim ve o şekilde göndermeye başladılar. Nitekim çok büyük başarılara ulaştık.

O yıllarda takımımız bünyesinde yetişen Ece şu an Amerika’da, Ebru Gaziantep’te, Berna en son Beşiktaş’a geçti, milli takım kampındaydı. Derya var. Şu an Türkiye’deki tüm kulüplerde Ereğli’den sporcu var.

Semt sahaları yapıyoruz. Arsa bulduğumuz zaman yapıyoruz. Biraz korkarak yapıyoruz. Eskiden boş bulduğumuz arsalarda çocuk bahçeleri, futbol, basketbol sahaları yapıyorduk. Daha sonra hisse sahipleri çıkınca el koyma diye bir şey var. Avukatlar sıkıntı vermeye başladı. Yüz liralık yerden bizden 500 lira tazminat istiyorlar. O nedenle çok zorlanıyoruz.

Bugün iki halı sahamızın açılışını yapıyoruz. Birisi Murtaza Mahallesinde yaklaşık 400 metrekare bir alan. 450 metrekare de burası. İkisin, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ihaleye vermişti. 250 bin liraya ihale edilmişti. Oranın açılışını yaptık, şimdi de buranın açılışını yapıyoruz. 2013’ten itibaren sürekli saha yapmaya çalışıyoruz. Oyun malzemelerimizde geldi. Bu işe çok önem veriyoruz. Ama boş yer bulduğumuzda yapıyoruz tabi. 9 tane yapmıştık. İki de şimdi yaptık. Gençlerimiz enerjilerini burada harcasın istiyoruz. Her iki sahamızın da hayırlı olmasını diliyorum.”

Kurdele kesilerek hizmete açılan halı sahada temsilen Şalvarspor, Alyazmaspor olarak iki takımdan oluşan yıldız kadın futbolcular arasındaki maçın başlama vuruşunu yapmasıyla tören tamamlanmış oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER