MÜSİAD EREĞLİ’DE KEMAL GÜLBAY DÖNEMİ

MÜSİAD EREĞLİ’DE KEMAL GÜLBAY DÖNEMİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın katılımı ile Karadeniz Ereğli şubesinin 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

MÜSİAD şubesinin Olağan Genel Kurul Toplantısı Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde 14.00’de başladı. Kuran’ı Kerim okundu ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi. Vali Mustafa Tutulmaz, MÜSİAD tanıtım videosunun izlenmezinin ardından yaptığı konuşmada, “yatırım ve girişimdeki tek amaçları para kazanmak değildir. Onlar iyilik yolunda da ilerleyen kişilerdir. Bir taraftan paralarını kazanacaklardın bu bir güdüdür tabi ama esas millete, ülkeye, insanlığa daha fazla nasıl hizmet edebilirim düşüncesi olan insanlardır” dedi. Zonguldak’ın kömür ile başlayan ülke ekonomisine sağladığı katkının bugünlere gelinde farklı kollarda da sürdüğünü belirten Vali Tutulmaz; doğalgaz, organize sanayi bölgeleri ve turizm konularında da gelinen son durumu aktardı. Tutulmaz şu ifadeleri kullandı:
Zonguldak, kömür ile beraber başlayan ve devamında da demir çelik sektörü ve türevlerinde geçen yüzyıla damgasını vuran bir şehirdir. Zaman içinde, kömür ve bağlantılı olduğu sektörler bu bölgede daha fazla gelişmiş ve ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sunmuş. Ancak zaman içinde bunun çeşitlenmesi gerektiği de bir gerçektir. Bunun örneklerini de OSB’lerde görüyoruz. Bizde 3 tane faal durumda OSB var. Çok farklı alanlarda hizmet sunan girişimcilerimiz var. Bunun yanında, ilimize; bu yıl faaliyete geçecek olan doğalgazın ilimiz sınırları içinde karaya çıkması ve burada yapılan tesislerle yeni bir ivme kazandırmış durumda.”
ZONGULDAK’TA ARSA ÜRETME PROPLEMİ VAR!
Zonguldak’ın coğrafi yapısı ve orman potansiyeli nedeni ile yeni iş sahası alanlarını açılamamasının sorun olarak gördüğünü belirten Tutulmaz, şöyle devam etti:
“Yatırımcıların daha fazla yatırım yapabilmelerinin en önemli şartı arsa temininin yapılmasıdır. Maalesef ülkemiz ve bölgemizde özellikle de ilimizde arsa temininde zorlandığımı da bir gerçektir. Gerek coğrafi şartları gerekse de ilimizin yüzde 56’sının ormanla kaplı olması ile sanayi arsası çıkartmakta zorlanıyoruz. Bu bizim birinci önceliğimizdir, bunu özellikle ifade etmek istiyorum. İlimizde ki bu girişimci ruhunu üretime yansıtabilmemizin önemli bir ayacağı olacaktır eğer yeterli arazi üretebilirsek. Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl itibari ile Gökçebey OSB’yi kurduk. Şuanda altyapı çalışmalarına başlıyoruz. Yine Bakacakkadı bölgemizde Girişimci Sanayi Sitesi var, belli bir aşamaya geldi. Ereğli ikinci OSB’nin kurulması ile Ereğli TSO’nun girişimleri var.
Bunun yanında denizlerimizde kafes balıkçılığının yapılması ile de ilgili çalışmalar yürütülüyor. Belli bir aşamaya geldi, inşallah verim alacağız, öyle gözüküyor. Bunun da olmasıyla ilimizde alternatif ürünleri oluşmuş olacak. Sera OSB’nin de altyapı çalışmaları tamamlandı, Mart ayından itibaren girişimcilerimiz, kendi tesislerini kurmaya başlayacaklar. Burada 500 dönümlük teknolojik bir sera oluşacak bu da tarım alanında da Zonguldak’ın belirli bir katkısını sağlayacak.”
TURİZM’E AYRI SAYFA AÇTI; İŞ İNSANLARINA YATIRIM YAPIN ÇAĞRISINDA BULUNDU
Vali Tutulmaz, Zonguldak genelinde turizmle ilgili de önemli kazanımlar elde edinilmeye başlandığını ifade ederek şunları söyledi:
“Zonguldak ve turizmin yan yana gelmesi en uç kavramlar gibi değerlendirilirken artık turizmin ilimiz için de önemli bir kırsal kalkınma aracı olacağı görülmeye başlandı. Turizme yönelik yaptığımız çalışmalar, gerek tanıtımlarla gerekse alt yapı çalışmalarıyla her gün biraz daha ön plana çıkmaya başladı. Kısa süre önce Zonguldak Kömür Jeoparkı ile ilgili başvurumuz UNESCO Ulusal Jeopark olarak kabul edildi. Uluslararası Küresel Jeopark başvurumuz da şu anda UNESCO genel merkezinde değerlendirme aşamasında. Bunların ilimize marka şehir olma yönünde önemli katkısı olacaktır. Gerek endüstriyel miras, gerekse doğal zenginliklerimizle turizmin çok önemli bir destinasyon merkezi haline geleceğiz. Ancak bunun için özel sektörün yatırımlar yapması gerekiyor. Yani turizmle ilgili şu anda otel olarak ya da yeme-içme, eğlence yerleri gibi turizme hitap edebilecek yatırımların yapılması gerekiyor. Şu anda ilimizde Filyos bölgesindeki çalışmalar dolayısıyla oteller tamamen dolu. Bunun sonucu olarak Kruvaziyer gemisi otel olarak kullanılıyor. Yani o derece ilimizde yatak ihtiyacı var. Yatırımcılarımızın, girişimcilerimizin bu alanlarda yatırım yapması öncelikle kendi yararlarına ama daha da uzun vadide ilimizin turizmine ciddi katkı sağlayacaktır.”
GENEL BAŞKAN ASMALI, NEŞET ERTAŞ’IN SÖZÜNÜ ÖRNEK GÖSTERDİ
MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı da, konuşmasında, küresel ölçekte toplam 165 şube ve irtibat noktasına ulaşan MÜSİAD’ın, 13 binin üzerindeki üyesi ve 60 bine yakın firmasıyla hem Türkiye ekonomisine katma değer sağladığını hem de yurt içi ve yurt dışında farklı iş birliklerinin geliştirilmesine önderlik ettiğini söyledi. MÜSİAD’ı küresel bir iş birliği ve sermaye platformu olduğu kadar gücünü zengin medeniyet değerleri ve Anadolu irfanından alan bir kalkınma hareketi olarak nitelendiren Asmalı, “bu hareketin bugünkü bayrak taşıyıcıları olarak, Hakkın rızasını kazanmak için daima aşk ile koşuyoruz. Büyük Usta Neşet Ertaş’ın dediği gibi: ‘Aşkınan koşan yorulmazmış’.” dedi.  
EREĞLİ ve ERDEMİR VURGUSU!
Ekonomisi madenciliğe ve buna bağlı sanayiye dayanan Zonguldak, bu niteliğiyle tarım dışı kesimlerin ağırlık kazandığı birkaç ilden biri olduğunu savunan Asmalı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Zonguldak’ta, zengin kömür yatakları, demir-çelik fabrikaları ve bunlara bağlı yan sanayi ekonominin belkemiğidir. Karadeniz Ereğli’nin büyümesi, ülke ekonomisinde önemli bir yer tutması ve dış dünyaya açılması, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın ilçeye kurulması ile mümkün olmuştur. Bu niteliğiyle Türkiye’nin sanayi ve doğanın iç içe bir bütünlük içerisinde yaşadığı ender bölgelerinden birisi olan Ereğli’nin, sanayi kimliğine rağmen, güzelliğinden, estetiğinden ve doğallığından bir şey kaybetmediğini ifade edebiliriz.
2022 yılında Türkiye’nin en çok ihracat yapan illeri arasında 27’nci sırada yer alan Zonguldak, 647,7 milyon dolarlık ihracatıyla dikkat çekmektedir. Buna karşın ilin ihracat hacminin önceki yıla göre %20,7 oranında azaldığı görülmektedir. Zonguldak’ın toplam ihracatında %74 gibi oldukça büyük bir paya sahip olan Çelik sektörü ihracatının önceki yıla göre %27,6 oranında azalması, bu gelişmede belirleyici rol oynamıştır.
Bu bağlamda Zonguldak’ın dış ticarete yönelik dalgalanmalardan etkilenmemesi adına, ihracatta ürün çeşitliliğini sağlaması gerekmektedir. Toplam 109 ülkeye mal ve hizmet ihracatı gerçekleştiren Zonguldak’ta ilk üç sırayı İtalya, Romanya ve Kanada almıştır.”
“ZORLU VE KESKİN KAVŞAKLAR VAR”
Ülke gündemine ilişkin düşüncelerini de aktaran Genel Başkan Mahmut Asmalı, “küresel salgın sonrası 2022 yılında yüksek seyreden jeopolitik risklere ve yavaşlayan küresel ekonomiye rağmen, Türkiye ekonomisi dinamik ve esnek yapısı sayesinde G20 ortalamalarının üzerinde büyümeyi başarmıştır. Gelişmiş ülkelerde resesyon ve stag-flasyon senaryolarının konuşulduğu böylesi zorlu bir dönemde ekonomimizin büyümeye devam etmesi, Türkiye’nin dış şoklara karşı bağışıklığını ne denli güçlendirdiğinin açık bir göstergesidir. 
Önümüzde geçmek zorunda olduğumuz zorlu ve keskin kavşaklar var. Hep birlikte bu kavşakları geçerek, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ve Türkiye Yüzyılının hemen başında yeni bir şahlanış dönemine başlayacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullardı.
Karadeniz Ereğli şubesi genel kurulunun başarılı geçmesini ve sonuçlarının hayırlı olmasını temenni eden Asmalı, şube başkanı Abdulkadir Çınar’a emeklerinden dolayı teşekkür etti, yeni görev alacaklara da başarı diledi.
ÇINAR'DAN DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA
MÜSİAD Karadeniz Ereğli Başkanı Abdulkadir Çınar ise ‘veda’ konuşmasında, MÜSİAD'ın ilk ilçe şubesi olarak hizmet vermeye başlayan Karadeniz Ereğli şubesine 1995 yılında üye olduğunu, çeşitli kademelerinde görev aldığını ve son 4 yılda ise şube başkanı olarak hizmet etme şansına bulduğunu söyledi. Konuşmasında zaman zaman duygulanan Çınar, şöyle dedi:
“Hayatımın olmazsa olmaz bir parçası haline gelen MÜSİAD'ta, Genel Kurulumuz sonrası artık bir yönetici olarak değil, bir üye olarak hizmet vereceğim. Bu güne kadar görev bilinciyle nasıl özveri ve fedakarlıkla hareket ettiysem bugünden sonra da her daim dernek çalışmalarımızın takipçisi ve katılımcısı olmaya devam edecek, yönetici arkadaşlarımızın her zaman destekçisi olacağım inşallah.
Çalışmanın, üretmenin, istihdam sağlamanın adıdır MÜSİAD. Şehrine, bölgesine, ülkesine sahip çıkmanın adıdır MÜSİAD. Mazlumun, fakirin, ihtiyaç sahibinin yanında olmanın adıdır MÜSİAD. Esnafın veresiye defterini satın alarak, fakirin borcunu kapatmanın adıdır MÜSİAD. Milli ve manevi değerlerine, gönül birlikteliğiyle sahip çıkmanın adıdır MÜSİAD. Yüksek ahlak, yüksek teknolojiyi hayatının merkezine koymanın adıdır MÜSİAD. Her daim devletinin ve milletinin yanında olmanın adıdır MÜSİAD. Emeklisi olmayan bir davaya hizmet etmenin adıdır MÜSİAD. Günü geldiğinde koltuğunu gönül rahatlığıyla devredebilmenin yeridir MÜSİAD.
“BAYRAĞI TESLİM EDECEĞİM”
2019 yılından bu yana şube başkanlığı görevini onurla, gururla yaptığım MÜSİAD'da, bugün birlikte görev yaptığımız genç arkadaşlarımıza bayrağımızı teslim edeceğim.
Ne mutlu bana ki önceki dönemlerde görev yapan tüm Genel Başkanlarım ve Şube Başkanlarımla birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Samimiyetle, özveriyle, birlik ve beraberlik içerisinde daha nice uzun yıllar boyunca hizmetlerimizin devam edeceğine dair olan inancımı da bu vesile ile ifade etmek isterim.”
EŞİ VE ÇOCUKLARINA TEŞEKKÜR ETTİ
Konuşmasının son bölümünü teşekkürlere ayıran Çınar, MÜSİAD kademeleri ile bugüne değin yöneticilik düzeyinde görev yapanlara şükran duyduğunu belirtti. En özel teşekkür ise ailesine eden Çınar, “MÜSİAD'ın yoğun gündemi nedeniyle gerek işimize gerekse aile mensuplarımıza ayırmamız gereken zamandan fedakarlık yaptık. Allah razı olsun ki, aile kültürümüz ve samimi duruşları sebebiyle üstlenmiş olduğum görev nedeniyle hiçbir zaman kendilerinden olumsuz bir söz veya tavırla karşı karşıya kalmadım. Bu noktada başta aile büyüğümüz kıymetli babama, iki ay önce ebediyete uğurladığımız merhum anneme, kardeşlerime ve değerli eşime sizlerin huzurunda teşekkürlerimi iletmek isterim” diye konuştu.
YENİ BAŞKAN KEMAL GÜLBAY
Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı. Ardından kongreye bir süre ara verildi. Ara sonrası Divan heyeti seçildi. Tek liste ile gidilen kongre sonrası Kemal Gülbay’ın Ereğli şubenin yeni başkanı olacağı bildirildi. Öte yandan haber yayına hazırlandığı sırada kongre devam ediyordu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2023, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER