Öksüz ve Gündoğan üniversite öğrencileriyle buluştu

Öksüz ve Gündoğan üniversite öğrencileriyle buluştu

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı öğrencileri, “Yerel ve ulusal basın haberciliği  ve kurumsal habercilik” etkinliği kapsamında TRT Zonguldak Temsilcisi ve Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Görevlisi Gürkay Gündoğan ile buluştu.

ZBEÜ Zonguldak Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo ve Programcılığı Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Sonay Çalışoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği söyleşi, ZMYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Söyleşi de, TRT Zonguldak Temsilcisi ve Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz ve TRT Zonguldak Muhabiri ve GMİS Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Görevlisi Gürkay Gündoğan, yerel ve ulusal basın haberciliği, ajans haberciliği, kurumlarda ki basın ve halkla ilişkiler birimlerinin çalışma alan ve görevleri hakkında bilgiler aktararak deneyim ile tecrübelerini paylaştı.

‘KALİFİYELİ ÇALIŞAN BULMAKDA ZORLANIYORUZ’
Oldukça yoğun katılımın sağlandığı söyleşide öğrenciler, merak ettikleri soruları Öksüz ve Gündoğan’a sordu. Öksüz, sektördeki kalifiyeli çalışan anlamında sıkıntılar olduğunu anlatarak, “Sektör dünyanın değişimiyle birlikte sürekli değişim gösteriyor. Öğrenciler eğitim alanlarında bu değişime ayak uydurarak teknolojiyi takip etmeli ve kendilerini bu yönde geliştirmeliler. Sektörde örnek verirsek iyi bir kurgucu bulmak zor. Kurgucu olmak isteyen bir öğrenci okul eğitiminde bu alanda araştırmalar yapak kendini geliştirmeli ve sektöre tecrübeli olmasa da hazır halde girmeli.” dedi.

‘HANGİ ALANDA ÇALIŞACAĞINIZA OKUL DÖNEMİNDE KARAR VERMELİSİNİZ’
Uzun yıllar ulusal haber muhabirliği ve temsilciği yapan Gündoğan ise, öğrencilere eğitim süresinde hani alanda kendilerini geliştirmek istediklerini belirlemeleri tavsiyesinde bulundu. Eğitim gördükleri bölümün çok geniş bir alana yayıldığını ifade eden Gündoğan, “Bugün burada radyo ve televizyon okuyorsunuz. Muhabirlik konusunda, kamera ve haber yazımı konusunda eğitimler alıyorsunuz. Dolayısıyla alan geniş. Sizler eğitim gördüğünüzde ne istediğinizi belirlemeli o yönde ilerlemelisiniz. Ben ‘muhabir olacağım’ diyorsanız o alanda okul döneminde kendinizi geliştirmelisiniz. Ben ‘görsel yönetmen’ olacağım diyorsanız o alanda kendinizi geliştirmelisiniz. Sektör gün geçtikçe zorlaşıyor. İş görüşmelerinde önce ne kadar istekli olduğunuzu ve tecrübesiz de olsanız alanınıza ne kadar hakim olduğunuzu karşı tarafa göstermelisiniz. Ne iş yapıyorsanız yapın, nerede çalışıyorsanız çalışın işinize önem ve değer verin. O zaman başarı sizin arkanızdan gelecektir.” dedi.

Etkinliğin sonunda Öksüz ve Gündoğan’a öğretim görevlileri Fatih Erdoğan ve Sonay Çalışoğlu tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi. Öğrenciler, etkinlik sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER