POSBIYIK ANDI!

POSBIYIK ANDI!

 Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Araştırmacı-Yazar Uğur Mumcu&[#]8217;yu rahmet ve saygıyla yad ettiğini bildirdi.

Posbıyık yayınladığı bir mesajla, Mumcu&[#]8217;nun öldürülüşünün 19. Yıldönümü sebebiyle anma mesajı yayınladı.

Posbıyık anma mesajında şu görüşlere yer verdi:

             &[#]8220;Ülkemizin en değerli aydınlarından biri olan; ömrünün büyük bir bölümünü ulusunu yolsuzluklardan, terörden, kaçakçılıktan arındırmaya vakfeden araştırmacı ve değerli gazeteci-yazar Sayın Uğur Mumcu&[#]8217;yu, aramızdan alınışının 19.yıldönümünde saygı, rahmet ve özlemle anıyorum.

                Kalemini dürüstçe kullanan; Türkiye&[#]8217;nin içinde bulunduğu karanlık tabloyu en küçük ayrıntılarına kadar araştırıp açıklayan; eserleriyle de özellikle genç nesillere geçmişin önlenemeyen hatalarını anlatarak uyarma vazifesini yerine getiren Mumcu, 24 Ocak 1993 günü, aracına konulan bombanın patlaması sonucu bedenen aramızdan ayrıldı.

 Aradan geçen bunca yıl içinde, böylesine müstesna bir toplum rehberinin katledilmesini ulus olarak hazmetmemiz mümkün olmadı. Türk insanı, Mumcu ile birlikte, bu ülkenin değerlerini sömüren, kirli emellerine ulaşabilmek için yüce dinimizi bile araç olarak kullanan yoz ve yobaz düşünce sahiplerini Mumcu ile birlikte tanıdı.

Gerçek bir Kemalist, aynı zamanda gerçek bir vatansever ve devrim adamı olan Mumcu, laikliğe bağlılığı, sömürgeci düzene karşı başkaldırışı;  tam bağımsız ve demokratik Türkiye düşüncesinden bir an olsun sapmayan çizgisiyle hepimiz için bir idol olmuştur.  

Ölümünün 19.yılında, Sayın Uğur Mumcu&[#]8217;yu, büyük bir özlemle yad ediyoruz.                Bu ülkeye terör belasını bulaştıranlara, din istismarcılarına, hortumculara ve hırsızlara; ülkemizin birlik ve dirliğinin bozulması için didinen çıkar gruplarına karşı kalemini her zaman cesurca kullanan, gerçek bir dava adamı Uğur Mumcu&[#]8217;ya bir kez daha Allah&[#]8217;tan rahmet diliyorum. Mumcu, geride bıraktığı kitapları, yazıları ve her şeyden önemlisi ortaya koyduğu mücadele ile dün ve bugün olduğu gibi, bundan sonra da bizlere ışık tutmaya devam edecektir.&[#]8221;

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2012, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER