PROF. DR. MEHMET HABERAL’A BİR ÖDÜL DAHA

Dünyada ve Türkiye'de, organ naklinin öncüsü Prof. Dr. Mehmet Haberal başarılarıyla bir ödüle daha layık görüldü.

PROF. DR. MEHMET HABERAL’A BİR ÖDÜL DAHA

Prof. Dr. Mehmet Haberal ay yıldızlı Türk bayrağımızı bir kez daha en tepede dalgalandırdı. Dünyada ve Türkiye'de, organ naklinin öncüsü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın bu alanda gösterdiği başarı ve sarfettiği çabalar bir kez daha ödüle layık görüldü. Dünya Sağlık Örgütü İhsan Doğramacı Aile Sağlığı Vakfı Ödülü Uluslararası alanda pek çok başarıya imza atan bilim insanı Haberal'a verildi. Prof. Dr. Haberal'a ödülü 27 Mayıs 2022'de tüm ülkelerin sağlık bakanlarının da katıldığı Dünya Sağlık Örgütü'nün-en üst düzey karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesi'nde düzenlenecek merasimle takdim edilecek... Haberal bir kez daha başarılarıyla Türkiye'nin adını dünyaya duyuracak... 

Dünyada ve Türkiye'de, organ naklinin öncüsü Prof. Dr. Mehmet Haberal başarılarıyla bir ödüle daha layık görüldü.

Aile sağlığı alanında hizmetleriyle dünya çapında tanınan isimlere verilen Dünya Sağlık Örgütü İhsan Doğramacı Aile Sağlığı Vakfı Ödülü yeniden yaşam yolculuğunun mimarı Prof. Dr. Mehmet Haberal'a verildi. 

İhsan Doğramacı Aile Sağlığı Vakfı Ödül Seçici Komitesi, ödül için beş adayın adaylığını değerlendirmek üzere 24 Ocak 2022'de toplandı. Komite, oybirliğiyle 2022 Ödülünün Türkiye'den Mehmet Haberal'a verilmesi gerektiğini Dünya Sağlık Örgütü 
Yürütme Kurulu'na önermeye karar verdi.

Kurulun onaylaması ile Dünyadaki gelişmelere yön veren bir çok ilkin altına imza atan Haberal bir kez daha Türk Bayrağını en tepede dalgalandırmanın gururunu yaşattı.

Altın madalya onur ödülü de Dünyaca ünlü bilim insanı Haberal'a verildi. 

Seçici Kurul, Haberal'ın başarılarına vurgu yaparak, çok sayıda küresel ödülün sahibi olduğunu 1975 yılından bu yana uyguladığı genel cerrahi, organ nakli ve yanık tedavisi alanında Türkiye'de ve dünyada öncü olduğunu belirtti.. 

Yaşam yolculuğunun mimarı ödül sahibi Haberal'ın ölümcül koşulları olan hastaların aileleri ve dini liderlerle birlikte aile ve toplum sağlığına bütüncül yaklaşımla organ naklinin önemi konusunda bıkmadan usanmadan farkındalık yarattığı ve toplumsal 
kabul edilebilirliği arttırdığı da vurgulandı. 

Çok önemli araştırma gündemlerine öncülük eden Prof. Haberal'ın bilime katkıları da sıralandı. Dünyaca önde gelen bilim insanlarına verilen ödülün önemine vurgu yapıldı. 

Prof. Dr. Haberal'a ödülü 27 Mayıs 2022'de tüm ülkelerin sağlık bakanlarının da katıldığı Dünya Sağlık Örgütü'nün en üst düzey karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesi'nde düzenlenecek merasimle takdim edilecek.

Prof. Dr. Haberal dünyadaki sağlık sorunları, sağlık alanında yaşanan gelişmeler ve toplum sağlığında organ naklinin önemini dünyaya anlatacak. 

Haberal uluslararası alanda kaydettiği başarılarıyla bir kez daha Türkiye'nin adını Dünya'ya duyuracak... Türk bayrağımızı bir kez daha en tepede dalgalandıracak..

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER