PULAT İLÇE BAŞKANLARINA SESLENDİ

CHP il Başkanı Murat Pulat Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmeyi düşünen ilçe başkanlarına seslenerek "istifa etmelerini istemiyorum" dedi.

PULAT İLÇE BAŞKANLARINA SESLENDİ

Yapılacak seçimlerde zaten iktidara geleceklerini ve iktidarın İl Başkanı ilçe başkanı olacaklarını ifade eden Murat Pulat, istifa sonrasında partide  karmaşalar yaşanacağını ve bunu da istemediğini söyledi.

Pulat, İl ve ilçe başkanından istifa etmesi durumunda partide kaosa neden olabileceği konusunda Genel merkeze görüş belirttiğini de ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Murat Pulat, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevaplandırdı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Zonguldak İl başkanı Murat Pulat, “Ankara’ya hastanede yatan kardeşimi ziyaret için gittim. Ayrıca genel merkezle de görüştüm. Genel merkezde teşkilat ile ilgili görüşmeler yaptım. milletvekili aday adaylığı gibi bir düşüncem yok. Genel merkez istifa etsin değerlendireceğiz derse ayrı ancak başka türlü olmaz yoksa istifa etmenin bir anlamı da yok bana göre bunu derken genel merkezden böyle bir beklentim olduğundan değil derlerse diye. Ben milletvekili aday olmak istiyorum diye genel merkezi böyle bir talep iletmedim Ben genel merkeze istifa sürecinin hoş olmadığını ilettim ben bu konudan rahatsız oldum istifa edecekler il başkanı ilçe başkanı yerine kim göreve gelecek bunların yerini kim dolduracak biliyorsun partide bu süreçler uzun oluyor. Yeni görevlendirme olacak ondan sonra seçim gelecek parti bir karmaşıklık söz konusu olacak. Yani ben hiçbir ilçe başkanımın istifa etmesi taraftarı değilim bence etmesinler. Genel merkezde bunu ettim keşke 81 il başkanı öncesinde toplansaydı bu süreci birlikte geçirebilirdik. Yani seçimde iktidar olsak bile iktidarın il başkanı ve iki tane ilçe başkan olacaklardır sonuçta. Genel merkeze bu şekilde tavsiyemi ilettim. Ben milletvekili adayı olmak için istifa Edip de partimi kaosa sürüklemek istemem. Şahsen ben milletvekili adayı olmayı düşünmüyorum çünkü böyle durumda kalırsa olacaktır. Yok kim il başkan olsun yok kim ilçe başkan olsun bu süreçler karmaşık biraz" CHP İl Başkanı Murat Pulat, "Mevcut milletvekillerinin adaylığı ile ilgili olarak tabii ki onlarda aday olmayı düşünüyorlardır" şeklinde konuştu.

.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER