Taner Yıldız, Valilik'te...

Taner Yıldız, Vali Ali Kaban ile görüştü.

Taner Yıldız, Valilik'te...

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Vali Ali Kabanı makamında ziyaret etti.

Ziyarette AK Parti MKYK üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, İl Başkanı Zeki Tosun da hazır bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Evet kampanyası çerçevesinde Zonguldaka geldi. Valilikte konuşan Taner Yıldız, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri farklı tarihlerde farklı darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldılar. Ama en vahşi ve en acımasız olanı bu ülkenin vergileriyle tahsil edilmiş olanı bizim uçaklarımızla bombaları bizim ülkemizdeki vatandaşımıza atmalarıdır. FETÖ bizim nezdimizde hiç şüphesiz ki bir terör örgütüdür” dedi.  

AK Parti MKYK üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ve İl Başkanı Zeki Tosun ile birlikte Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Her defasında Zonguldak’a gelmiş olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duymuş olmayı ifade etmek gerekir. Daha önce de geldiğimde acıları paylaşarak azaltmaya çalıştığımızda daha sonra geldiğimizde de sevinçleri paylaşarak çoğaltmaya gayret ettiğimiz bir dönem oldu. İnşallah bütün kardeş ve çalışanlarımıza Allah kazadan beladan muhafaza etsin. Tabii Zonguldak’ta bir fahri hemşeri gibi kendimi hissediyorum. Burada dokusu yapısı sağlam güzel insanlarımıza bir arada olmanın verdiği keyfi yaşıyoruz. Bu gün de hem huzurevi ziyaretimiz olacak.

Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri farklı tarihlerde farklı darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldılar. Ama en vahşi ve en acımasız olanı bu ülkenin vergileriyle tahsil edilmiş olanı bizim uçaklarımızla bombaları bizim ülkemizdeki vatandaşımıza atmalarıdır. FETÖ bizim nezdimizde hiç şüphesiz ki bir terör örgütüdür. Uluslararası arenada da aynı şekilde terör örgütü olarak tanınmalıdır. Bir ülkenin demokratik haklarına, o ülkede bulunan vatandaşların tercihlerine yapılan müdahale yalnızca darbe girişimiyle kalmamış, aynı zamanda ülkemizde kaos oluşturmak, karmaşa çıkartmak ve sınırlarının bütünlüğüyle alakalı konuları tartışır hale getirmek gibi son derece ağır konulara girmişlerdir. O yüzden Norveç’in böyle bir kabul girişiminin uluslararası terör örgütleriyle yapılan mücadeleye vurulacak en önemli darbe olarak görüyorum. Hiçbir şekilde hele hele Avrupa Birliği ülkelerinden birazcık daha ayrışmış ülkelerin bu tarz bir tercihlerini açıkçası dünyanın geleceği adına çok karamsar olarak buldum. Mutlaka bu yanlışlardan dönülecektir. Bizim bir hukuk devleti olarak uluslararası arenada kabul görmüş bir hukuk devleti olarak, uluslararası arenaya ortak paydaya konmuş en büyük tehdidin terör tehdidinin yine ortak mücadeleyle giderileceğine inanıyorum. O yüzden bu yanlışlarından döneceklerdir diye ümit ediyorum.

VATANDAŞIMIZIN SEZGİLERİNE GÜVENİYORUZ

Büyüyen Türkiye, ilerleyen ve gelişen Türkiye’nin yerinde kalan bir anayasası olmaz. Her sektörde ilerleyeceksiniz ama darbelerle sizi geri götüren yapıyı yerinde tutacaksınız. Ben vatandaşımızın her halükarda sağduyuyla, sezgileriyle mutlaka ‘evet’ yönünde tercih kullanacağına inanıyorum. Ama vatandaşımızın tercihi ‘Evet’ veya ‘Hayır’ bizim başımızın üzerindedir. AK Parti siyasetinin ve genel yaptığımız doğruların sonucunda bunu gördük. Biz vatandaşımıza güveniyoruz. Her zaman olduğu gibi sezgilerine güveniyoruz. Ama ‘evet’ veya ‘hayır’ her ikisi de bizim için vatandaşımızın tercihidir. ‘Hayır’ verecekler de varır. ‘Evet’ diyecekler de vardır. Biz gelişen Türkiye’nin büyüyen ve gelişen anayasasıyla beraber ‘evet’ tercihini kullanacağına inanıyoruz.

Görüşme sonunda Vali Ali Kaban, Yıldıza hediye takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER