TEK LİSTE, BEKLENEN SONUÇ!

TEK LİSTE, BEKLENEN SONUÇ!

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Kozlu Şubesi’nin 12’nci Olağan Genel Kurulu, gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Şube Başkanlığına Dursun Başbakıcı seçildi.

Genel Kurula GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı şubelerin başkan yöneticileri, Amelebirliği Şube Yöneticileri, Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Kozlu Şube Delegeleri ve işçiler katıldı.

Genel Kurulun Divan Başkanlığına GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu seçilirken, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Merkez Servisleri Şubesi Başkanı Aysel Kocabaş başkan yardımcılıklarına seçildi.

GMİS Kozlu Şubesi Genel Kurulu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

YEŞİL: “KÖKLÜ, TARİHİ SORUMLULUKLARI OLAN GÜÇLÜ BİR SENDİKAYIZ.”

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, genel kurulda bir konuşma yaptı. Amasra Müessese Müdürlüğü’nde 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden 42 maden şehidini anarak konuşmasına başlayan Genel Başkan Yeşili, şöyle dedi:

“Maden şehitlerinin yakınlarına tanınan haklardaki tarih sınırlandırmasının kaldırılmasıyla ilgili Maden Şehit Aileleri Derneğimiz ile birlikte mücadele verdik. Bu mücadelenin sonucunda ilgili yasada yapılan değişiklik Meclis’te kabul edildi ve tarih sınırlaması kaldırıldı.Ayrıca maden şehit ailelerinde hak sahiplerine aylık bağlanması kararı yasaya eklendi. Emek veren, duyarlılık gösteren, katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

TTK’NIN İŞÇİ AÇIKLARI GİDERİLMELİDİR

29’uncu dönem toplu iş sözleşmesi döneminde birlikte mücadelemizle önemli kazanımlar elde ettik. Son 30 yılın en iyi toplu iş sözleşmesini imzaladık. 30’uncu dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerimize ise 2023 yılının ilk aylarında başlayacağız. Yüksek enflasyon ve artan fiyatlarla birlikte gerileyen alım gücünü yükseltmek öncelikli hedefimizdir. TTK’nın işçi açıklarının bir an önce giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni dönemde iş sağlığı ve güvenliğinin tam anlamıyla sağlandığı şartlarda, TTK’nın yılda 5 milyon ton üretmesi ve norm kadroyla çalışmasını sağlama mücadelemize devam edeceğiz. Birlikte mücadelemizle hedeflerimize ulaşma kararlılığında olduğumuzun bilinmesini istiyorum.

GENEL KURULLARIMIZ DAYANIŞMAMIZA GÜÇ KATIYOR

Sendikamızın 12’nci Olağan Genel Kurul sürecinde sendikamızın örgütlü olduğu tüm işyerlerinde, işçi arkadaşlarımızın büyük oranda katılımıyla şube delege seçimlerimizi tamamladık. Ardından 5 şubemizin genel kurulunu, tarihimize yakışır demokratik bir olgunlukla tamamladık. Bugün Kozlu Şubemizin kongresini de aynı şekilde yapıyoruz. Tüm şubelerimizin genel kurulları; birliğimize, beraberliğimize ve dayanışmamıza güç katıyor.

Aynı şekilde Şubat ayı içinde Genel Merkez Genel Kurulumuzu da yaparak yeni bir döneme başlayacağız. Şubelerimizde görevden ayrılan arkadaşlarımıza hizmetleri için teşekkür ediyorum. Seçilen ve seçilecek olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum”.

MUTLU: HER ZAMANKİNDEN ZOR BİR DÖNEMDE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Genel Kurulun Divan Kurulu Başkanlığına seçilen GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu bir teşekkür konuşması yaptı.

42 Amasra Maden Şehidine Allah’tan rahmet dileyen Mutlu şunları söyledi;

“Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu krizi hepimiz iliklerimize kadar hissediyoruz. Her zaman olduğu gibi en büyük bedel ödeyen maalesef yine çalışanlarımız, emekçiler, alınteriyle-emeğiyle geçinen insanlar. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte gerçekleştirmiş olduğumuz taban delege seçimlerimizin öncelikle ülkemiz işçi sınıfına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.  Seçilmiş insanlar olarak önümüzdeki her zamankinden zor olacak bu dönemde şubelerimizin yönetimlerini ardından genel merkez yönetimimizi oluşturarak mücadeleye devam edeceğiz.  Zor bir dönemde zor bir misyonu üstlendiğimizin hepimiz farkındayız. Bu farkındalıkla oluşturduğumuz kurul ve organlarımızla hep birlikte mücadeleye omuz verecek, katkı sağlayacak ve Türkiye işçi sınıfının sorunlarının çözümüne yoğun bir katkı sağlayacağınıza inancımız tamdır.”

ASLANBUĞA: ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Amelebirliği Yönetim Kurulu Üyesi Yener Arslanbuğa,Amasra şehitlerine rahmet dileyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Genel Maden İşçileri Sendikamız Kozlu Şubemizin 12’nci Olağan Genel Kurulu’nun bölgemize, havzaya ve tüm maden camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum.Sendikal faaliyetlerle ilgili işçi sınıfımızın hak ve hukuk mücadelesinde aday olduğumuz günden buyana bizleri yalnız bırakmayan, gecesini gündüzüne katan, bizlere bu heyecanı yaşatan, bu heyecana ortak olan herkese teşekkür ederim.Bizler daha yolun başındayız, daha yeni başlıyoruz. Görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak maden camiasına, işçi sınıfımıza faydalı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”.

SEÇİMLERE TEK LİSTE HALİNDE GİDİLDİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Şube Başkanlığına Dursun Başbakıcı seçildi.

Genel kurulda, şube yönetim kurulu şöyle oluştu;

Şube Başkanı Dursun Başbakıcı, Şube Sekreteri Bayram Okumuş, Şube Mali Sekreteri Ümit Yıldızhan, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Selçuk Demirel.

Şube Denetleme Kurulu’na Tuncay Türedi, Ali Sezer, Muhammet Fatih Atalay seçildi. 

Şube Disiplin Kurulu’na Levent Damlı, Serkan Karakurluk, Akın Ertürk, Hakkı Kızılarslan ve İsmet Arıkan seçildiler.

Kozlu Şube Genel Kurulu’nda ayrıca 48 üst kurul delegesinin de seçimi yapıldı.  Amelebirliği Yönetim Kurulu üyesi Yener Arslanbuğa, yeni seçilen Kozlu Şube Yönetim Kuruluyla fotoğraf çektirdi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER