VATANDAŞ BELEDİYEDEN NE KADAR MEMNUN?

VATANDAŞ BELEDİYEDEN NE KADAR MEMNUN?
gundemeregli.com-Kdz .Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptıkları ankette yüzde 78 oranında vatandaşın belediyeden memnun olduğunu  belirti.

Ereğli Belediye Başkanı olarak büyük üzüntüler içinde olduğunu ifade eden Posbıyık, Ereğli ve bölgemizde ciddi anlamda yangın bulunduğun söyledi.

   noktada bir sıkıntımız yok.

 

ÇARESİZİM ELİMDEN FAZLA BİR ŞEY GELMİYOR

 

  

 

BU TALEPLERİ YERİNE GETİRMEK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR                      

 

 

SÖZ VERDİLER.

               

 

RAPORUMUZU 200 FİRMANIN ELOKTRONİK ADRESİNE GÖNDERDİK        

 

  ülkemizde yassı çelik üzerine yatırım yapması muhtemel 200 firmanın elektronik posta adreslerine gönderdik. Ayrıca bazı holdinglerimiz, bu yatırım dosyasını ve eklerini posta yoluyla da bizden istediler. Koç Holding, Doğuş Holding, Sabancı Holding, Çukurova Holding, Anadolu Grubu, Borusan Holding, Eczacıbaşı Holding, Zorlu Holding, Kibar Holding, Alarko Holding, Sanko Holding, Bosch AŞ Genel Müdürlüğü, Kale Kilit ve Taysad yönetim kurulu başkanlarına bu rapor bizzat resmi yazışmayla gönderildi.

 

                Bir kez daha vurgulamak istiyorum ki bu konuda fikir beyan etmek ya da çözüm önerisi üretmek bir belediye başkanı olarak temel vazifelerimden veya sorumluluklarımdan biri olmasa da, konuyla direkt ilgili kurum, kuruluş ve şahıslara yardım etmeyi ilke edindim.

 

KARADENİZ EREĞLİ VE ALAPLI 3. BÖLGEDE GÖZÜKMEKTEDİR

 

En son yatırım teşvik paketine baktığımızda Karadeniz Ereğli ve Alaplı 3. bölgede gözükmektedir.  Teşvik kapsamındaki yassı çelik yan sanayi ilgili sektörler ise şunlardır: Demir çelik dışındaki ana metal sanayi, Metal döküm, Metal eşya, Makine ve teçhizat imalatı, Motorlu kara taşıtı ve yan sanayi (Özellikle belirteyim,  asgari alt limiti 50 milyon liralık bir yatırımdır),

Elektrikli makine ve cihazları imalatı, Yine uzmanlardan aldığım bilgiler doğrultusunda kamuoyuna yansıyan ve son 6 ayda büyük yatırım firmalarının ülkemizde otomotiv ve motorlu taşıtlar üzerine yatırım yapmak için fırsat kolladıklarını öğrendik. Bu firmaların, söz konusu taleplerini Ekonomi Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ilettiklerine dair haberleri de okuduk.Geçen hafta yine ekonomi uzmanlarından aldığım bilgilere göre, bu firmaların bazıları son bir ayda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde, yatırım girişimlerini resmileştirdiler. Ben de bu gelişmeler üzerine hiç zaman kaybetmeden her iki bakanımıza resmi birer yazı yazdım. Yazılarımda, Zonguldak, Karadeniz Ereğli ve Alaplı bölgesi olarak bu yatırımlara talip olduğumuzu kendilerine ilettim.

               

               

 

 

               

 

                               Bugün sizin aracılığınızla, ülkemizde yapılması muhtemel yassı çelik yan sanayi yatırımlarına, Karadeniz Ereğli bölgesi olarak talip olduğumuzu kamuoyuna duyuruyorum.

 

                Bu hassas konuya, siyasi mülahazaları bir kenara bırakarak bakmak gerekliliğine inanıyorum. Bölgemizdeki tüm milletvekillerinin, iktidar-muhalefet ayrımı yapılmadan bu konuya samimiyetle yaklaşacaklarına inanıyorum. İnşallah bu yatırımları bölgemize getirir ve yeni iş, aş ve ekmek kapılarının açılmasına vesile oluruz.

 

                Buradan Karadeniz Ereğlili hemşerilerime sesleniyorum, hiç kimse moralini bozmasın!

                Karadeniz Ereğli, 2013 yılının sonlarına doğru ekonomik yönden yükselişe geçecektir. Kentimizde tüm altyapı hazırdır. Karayoluyla, limanıyla, denizin karşısındaki yabancı ülke komşularıyla 800 milyonluk bir nüfusa hitap eden, 

 

                Sadece 2013 yılı için Karadeniz Ereğli mizin yatırım kahramanlarının, yaptıkları hazırlıklarıyla olacaklara bir göz atalım isterseniz:

 

1-    

 

2-    

 

3-    

 

4-     Yusuf Günay Boru-Profil Fabrikası bu yıl devreye alındığında 80 ila 100 kişilik bir istihdam sağlanacak.

 

5-     Ustaoğlu Gemi Sanayi Norveç ile görüşmelerine devam ediyor. Eğer anlaşma sağlanırsa, en az 650-700 kişilik istihdam sağlanacak.

6-     Deniz konteynırı imalatı için bir Alman firması ile görüşmeler devam ediyor. Yatırımı buraya çekmek için, Erdemir yetkilileriyle görüşme ortamını sağladım. Erdemir sacını verecek, limanlarından yararlandıracak. Görüşmeleri bizzat ben takip ediyorum. Yatırım gerçekleşirse ilk etapta 300 kişilik istihdam sağlanacak.

 

                Yazdıklarımızı alt alta toplarsak yaklaşık bin 600 kişilik bir istihdam.

                Hiç kimse merak etmesin; Karadeniz Ereğli ekonomide yavaş yavaş dipten zirveye doğru çıkmaya başlıyor. Kimse endişelenmesin, moralini bozmasın. El ele verdiğimiz takdirde önümüzde engel tanımıyorum. 

SİTELER NEDEN YASAKLANDI?

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyeye ait bilgisayarlarda girişine izin verilmeyen üç haber sitesi için neden yasaklama kararı aldığını açıkladı.

Posbıyık, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorusuna verdiği yanıtta 15 kişilik bir grubun  bu işlerle uğraştığını savunarak, şunları söyledi:

   Bu yasakçı zihniyet olarak algılanabilir ama,  gazeteciliğin ana temeli bir konuyu yakalarsa, her iki tarafa sorar, kanaati neyse onu yazar, yani iki tarafa da sorar.    

 

                                                                                                                                                            

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2013, 07:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
nihat demirkıran
nihat demirkıran - 11 yıl Önce

Sayın belediye başkanımız ile iş konusunda görüşmek istedik başkanınımız iş görüşmeleri ile ilgilemiyor diyerek sekreter hanım başkanımızla görüştürmedi.Millet ankaralarda milletvekiliyle meclis başkanıyla hatta başbakanla görüşüyor bizi başkanın yanına dahi çıkamadım şahsen üzüldüm.

Ünal Savaş
Ünal Savaş - 11 yıl Önce

HALİL BEY, BENDEN SİZE KDZ. EREĞLİ’DEKİ YANGINN SÖNDÜRÜLMESİNE AİT BİR ÖNERİ;

LÜTFEN ELİNİZİ TAŞIN ALTINA SİZDE KOYUNUZ VE KDZ. EREĞLİ’DEKİ YANGINA BİR KOVADA SİZ SU DÖKÜNÜZ. SINIRLI KAYNAKLARIMIZIN İSRAF EDİLDİĞİ FESTİVALİ ARTIK YAPMAYINIZ. FESTİVAL YÜRÜTME KOMİTESİ BAŞKANI OLARAK GELİN ÖNERİMİ DİKKATE ALINIZ. EREĞLİ´NİN KISITLI KAYNAKLARININ DAHA FAZLA İSRAF EDİLMESİNE ARTIK BİR SON VERİNİZ. YANGIN OLAN EVDE EĞLENCE DÜZENLENDİĞİ NEREDE GÖRÜLMÜŞ. BİR YANDAN EREĞLİ´DE YANGIN VAR DİYE BAS BAS BAĞIRACAKSINIZ, DİĞER YANDAN SINIRLI VE KISITLI KAYNAKLARIMIZI İSRAF EDECEKSİNİZ. OLMAZ BÖYLESİ BİR ŞEY. BÖYLE YAPARSANIZ, BURADAKİ SÖYLEMLERİNİZDE SAMİMİ OLMADIĞINIZ ANLAŞILACAKTIR. İNŞALLAH BÖYLESİ BİR YANLIŞ ANLAŞILMAYA MEYDAN VERMEZSİNİZ VE GEREĞİNİ YAPARSINIZ.

19 YILDIR DÜZENLENEN ŞOV VE EĞLENCE KONSEPTLİ FESTİVALLERİN EREĞLİ´YE GEREK TANITIM, GEREK KÜLTÜREL VE GEREKSE EKONOMİK YÖNDEN HİÇBİR KATMADEĞERİ OLMAMIŞTIR. SADECE ŞOV VE EĞLENCE KONSEPTLİ DÜZENLENEN BU FESTİVALLERDE, ESNAF SADECE KURUYEMİŞ VE DONDURMA SATABİLMİŞ, ANCAK; HAYIRSEVER????? ESNAF VE İŞ ADAMLARIMIZDAN BAĞIŞ ADI ALTINDA ZORLA ALINAN YÜZMİLYONLARCA LİRAYI FESTİVAL SANATÇILARI ÜÇ GÜNDE HORTUMLAYIP GİTMİŞLERDİR.

YETER ARTIK. ŞOVA DEVAM ETMEYİNİZ. ANLAYINIZ ARTIK. DENİZ BİTMİŞTİR. HER KAYNAĞIN BİR SONU VARDIR VE BU KAYNAK DA TÜKENMİŞTİR. BEN BU SOYGUNA VE İSRAFA ARTIK DUR DİYORUM. SİZ DE DEYİNİZ. SİZ KAZANACAKSINIZ. ÇOCUKLARINIZ KAZANACAK, KDZ. EREĞLİ KAZANACAK. ZONGULDAK KAZANACAK, TÜRKİYE KAZANACAK.

UYANIN ARTIK KDZ. EREĞLİ’LİLER. ONDOKUZ YILDIR SOYULUYORSUNUZ. BUNA ARTIK BİR DUR DEYİNİZ. ŞÖYLE BİR DÜŞÜNÜNÜZ. ŞİMDİYE KADAR NE KAZANDINIZ. KOSKOCAMAN BİR[ct]SIFIR[ct]. PEKİ FESTİVAL SANATÇILARI NE KAZANDI. “ON” ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİRSEK “ON ”

UNUTMAYINIZ Kİ; SADECE ÜÇ GÜNLÜK ŞOV İÇİN İSRAF EDİLEN BU KAYNAKLARIMIZ, BİR SONRAKİ NESLİMİZİ AÇ BIRAKMAK UĞRUNA VAR OLANI TÜKETMEKTİR. GELECEĞİNİ TÜKETEN BİR EREĞLİ OLARAK, DAHA NE KADAR ÜRETMEDEN TÜKETMEYE DEVAM EDECEĞİZ. YETER ARTIK. BİZDEN REFAH SEVİYESİ DAHA YÜKSEK OLAN HİÇBİR ŞEHİRDE BÖYLESİ BİR KAYNAK İSRAFINA YOL AÇAN, BİR TANE ÖRNEK FESTİVAL GÖSTEREMEZSİNİZ.

KAPTAŞIN ALTI BAYIR,
YANIYOM CAYIR CAYIR,
BU ŞOV FESTİVALDEN,
GELMEZ BİZE BİR HAYIR.

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“İNANIYORUM Kİ, BİR GÜN HERKES FESTİVALE HAYIR DİYECEK.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, 2005, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ – Erdemir retired, 2005, Quality volunteer

SIRADAKİ HABER