"YA ONLAR İSTİFA EDECEK YA DA SEN"

"YA ONLAR İSTİFA EDECEK YA DA SEN"

Cumhuriyet gazetesi yönetimi, çalışanların sendika üyeliğinden istifa etmesini istedi. Bu dayatmayı kabul etmeyen Zonguldaklı Aykut Küçükkaya, Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifasını verdi.

Küçükkaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde sendika üyesi gazetecileri istifa etmeye zorlaması yönünde talepte bulunduğunu belirtti.

"YA ONLAR İSTİFA EDECEK YA DA SEN"

"Olay, 'ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın' çizgisine geldi." ifadesini kullanan Küçükkaya, şunları kaydetti:

"7 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen vakıf toplantısında yönetim kurulu üyelerinin oy birliğiyle Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirildim. 3 yıldır bu görevi büyük bir onur ve gururla yürüttüm.

Yazı işleri ekibimle birlikte gazetecilikte, habercilikte büyük başarılara, ödüllere imza attık. En büyük mutluluğum 27 yıldır Cumhuriyet ailesinin bir üyesi, emekçisi olmamdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER