‘’YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK’’

‘’YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK’’

Belediye Başkanı Altun, “kar yağışı sebebiyle ben burada hemşerilerimin anlayışına sığınıyorum” dedi.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde, Belediye Başkanı Kamil Altun, afet derecesinde şiddetli kar yağışı ile karşı karşıya kaldıklarını bildirdi. Altun, karla kaplanan ana yolları açık tuttuklarını belirtti. Gazetecilere açıklamada bulunan Altun, uzun yıllar böyle yoğun kar yağışı ile karşılaşmadıklarını söyledi. Meteorolojinin verdiği bilgilere dayanarak hazırlıkları yaptıklarını anlatan Altun, şunları kaydetti:
“ANLAYIŞINA SIĞINIYORUM”
“Çok şükür ana arter yolumuz yani Kilimli Zonguldak arası, Kilimli Gelik arası, Kilimli Çatalağzı arası, Kilimli Karadon TTK işletmesi yolumuzun daima açık oldu ve bir dakika bile kapanmadı. Greyder iş makinesi 24 saat boyunca hiç durmadan 3 vardiya olarak çalışmalarını sürdürdü. Tabi ki burada mahalle ve sokak aralarımızda ki yoğun kar yağışı nedeniyle bazı kapanmalar oldu. Burada da tabi mahallelerimizin ana sokakları ana yolları sürekli açık kaldı.
Kar yağışı sebebiyle ben burada hemşerilerimin anlayışına sığınıyorum. Görüldüğü üzere afet derecesinde sayılacak yoğun bir kar yağışının etkisinde kaldık. Biz belediye olarak hazırdık tabii ki burada iş makinemiz, tuzlama aracımız,  kamyonlarla beraber tuzlama aracımız sürekli çalışmalarını gerçekleştirdi. Ben burada vatandaşlarımın da biraz daha dikkatli biraz daha hazırlıklı olmalarını ve biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. Garajından arabamı çıkaramadım gibi, çatılardan karlar düşüyor gibi taleplerde bulunuyorlar ısrarla maalesef. Tabii ki olağanüstü bir durum var, 112 ambulansların yolunu açmak için çok büyük çaba sarf ettik. Yani acil hastalarımız çok fazla oldu ve sürekli iş makinalarımızda ambulansların önlerini açtık.”
EKİPLERE YARDIMCI OLUNDU
Yaşanan elektrik kesintilerine karşı Enerjisa ekipleri yardımcı olduklarını ifade eden Altun, şunları söyledi:
"Elektrik anlamında maalesef yine sıkıntılarımız oldu. Ağaçlar devrildi. Enerjisa yetkililerine destek verdik. Bir an önce elektriği kesilen mahallelerimizin sokaklarının elektriği ulaşabilmesi için burada da destek verdik. Bunu mutlaka söyleyeyim; vatandaşlarımız bunu da bilsinler istiyorum inşallah. Yoğun kar yağışı devam ederse tüm çalışmamız devam edecek. Personellerimiz çok özverili çalışıyorlar, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onlar da özverili bir şekilde, mola vermeden devam ettiler.”
YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
Şiddetli kar yağışı sebebiyle kavşak düzenleme ve kaldırım yenileme çalışmalarına ara vermek zorunda kaldıklarını vurgulayan Kamil Altun, "yeni kavşak düzenlemesi ve kaldırım yenileme çalışmaları kar yağışı bu kadar yoğun olmasaydı zaten hızlı bir şekilde devam edecekti. Ancak karın etkisini yitirmesi ile beraber kaldığımız yerden tüm hızımızla kaldırımlarımızı ve kavşak yenilememizi, modernleştirmemize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER