Zeki Tosun'dan mesaj

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Zeki Tosun'dan mesaj

Tosun mesajında, 19 Mayısın yeni bir tarihin başlangıcı, bağımsızlık mücadelesinin öncüsü ve yok edilmek istenen Türk milletinin küllerinden yeniden doğuşu olduğunu belirtti.

Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük için verdiği büyük mücadeleyle başka milletlere bağımsızlık yolunda örnek olduğu tarihin  19 Mayıs olduğunu ifade eden Tosun, şunları kaydetti:

Gazi  Mustafa Kemal Atatürkün  Samsuna ayak basmasıyla başlayan İstiklal Savaşı ile zafere taşıyan ecdadımızın ortaya koyduğu birlik ve dayanışma ruhu, yıllar sonra 15 Temmuz hain darbe girişimiyle yeniden ortaya çıkmıştır. Ülkemizi bölmek isteyen hainlere karşı birliğimizin ve dayanışmamızın temini için yüzlerce şehit vermiş bulunmaktayız. Tüm şehit ve gazilerimize Allahtan rahmet diliyorum.  19 Mayıs 1919ta tutuşturulan meşale milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.  AK Parti olarak, gençlerimizle ve halkımızla birlikte bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğu bilinci içinde, tarihimize ve değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağımıza inanıyorum. Gençlerimizin umutla parıldayan gözlerinde, coşkuyla çarpan kalplerinde, aydınlık yüzlerinde, Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran irade ve kararlılık inancı halen daha mevcut olduğuna yürekten inanıyorum.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER