ZONGULDAK BAROSU´NUN 66. OLAĞAN GENEL KURULU BAŞLADI

ZONGULDAK BAROSU´NUN 66. OLAĞAN GENEL KURULU BAŞLADI

Kongrede, Divan heyetinin belirlenmesinin ardından tüm şehitler ve Amasra'daki meydana gelen gribi faciasında hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşunda bulunuldu.  

HUKUKSUZLUKLA MÜCADELE ETTİK
Baro başkanı Türker Kapkaç, açılış konuşmasında, görev süresi boyunca hukuksuzluğa karşı mücadele içinde olduklarını söyledi. Yönetim kurulu üyeleri ile uyum içinde çalıştıklarını anlatan Kapkaç şu sözlerle konuştu:
“Zonguldak barosu başkanlığı görevini, üstlendiğim günden bu yana, çok kısa bir süre olmasına rağmen siz kıymetli meslektaşlarımın da güveni, inancı ve desteği ile büyük bir emek harcayarak  samimi bir çaba ile yerine getirmeye çalıştım. Bu yolda inancı ve güveni ile beni güçlü kılan, yürüdüğüm yolda desteğini esirgemeyen tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.
Zonguldak barosuna ve meslektaşlarımıza tekilci değil çoğulcu bir anlayışla, ben değil biz diyerek hizmet etmeye çalıştık. Çünkü biz avukatız. Memleketin dört bir yanında adaletin gerçekleşmesi için mücadele ederiz. Gelinen noktada meslektaşlarımız içerisine sürüklendikleri çıkmazlar sebebi ile hayatlarına son verirken, dosyaları ve müvekkilleri ile özdeşleştirildikleri için tehdit edilip saldırıya uğrarken ve hatta öldürülürken sessiz kalamayız.
Dönemimizde Zonguldak Barosu olarak en önemli görevimiz; ülkemize, demokrasimize, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, hukuk devletine, insan haklarına ve savunma hakkına ve ulu önderimiz gazi Mustafa kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıkmak olmuştur.
Görev aldığımız dönemde, TBB komisyon ve üst kurullarının yürütme ve çalışma gruplarının tamamına yakını, baromuz üyesi ve ağırlıklı olarak genç meslektaşlarımızın görev almasına ve Zonguldak Barosu’nun Türkiye Barolar Birliği nezdindeki çalışmalarda etkin şekilde rol oynamasına vesile olduk.”

Konuşmanın ardından baro faaliyetlerini gösteren slayt izletildi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER