ZONGULDAK’TA TIP BAYRAMI KUTLANDI

ZONGULDAK’TA TIP BAYRAMI KUTLANDI

Zonguldak'ta 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Tabipler Odası ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından Valilik binası önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu,ardından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene, Zonguldak Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Eksal Kargı, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Hakan Bakkal, Dekan yardımcısı Prof. Dr. Hande Aydemir, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Özcan Pişkin,  obezite ve diyabet Merkezi Müdürü  Prof Dr. Taner Buraktaroğlu,Prof. Dr. Levent Atik, Tabip Odası Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Zonguldak Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Eksal Kargı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, “Hekinlik yalnızca bir meslek değildir, hekimlik tıpba adanmış bir yaşam biçimidir. Bilgimizle emeğimize uzun yıllar süren bir eğitim ve mesleki deneyimlerimize dayanan birikimlerimiz ile insanlara hizmet için çalışıyor, genç hekimler yetiştiriyoruz. Pandemi döneminde en ön saflarda mesleğimizi yapmayı sürdürdük ve sürdüreceğiz de.  Kadim ve kutsal hekimlik mesleğinin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Tıp insanların yüzyıllardır uğraştığı medeniyetleri yıkan hastalıkları sorunları çözen, insanların yaşam kalitesini arttıran, temelini bilimsel metotlardan alan, ama başından sonuna kadar her noktasında insan sevgisi ola ve  insana değer vermek olan bir mucizeler bütünüdür.İlk olarak 14 Mart 1919'da işgal altında İstanbul'da işgal güçlerine tepki veren tıp öğrencileri tarafından organize edilen bir tıp Bayramı. Bunun biz bugün 103.yıl dönümünde tıbbiyeli Hikmet'in torunları  olarak aynı noktadayız. 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun"dedi.

ZONGULDAK'TA TIP BAYRAMI KUTLANDI

Gündem

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2022, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER