Safranbolu ilçe imamları olduğu tespit edilen çift, adliyede

- Edirne'nin Yunanistan sınırına yakın Meriç ilçesinde yakalanan ve FETÖ/PDY'nin sözde "Safranbolu ilçe imamları" olduğu tespit edilen çift, adliyeye sevk edildi

Safranbolu ilçe imamları olduğu tespit edilen çift, adliyede

KARABÜK - Edirnenin Yunanistan sınırına yakın Meriç ilçesinde yakalanan ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) sözde Safranbolu ilçe imamları olduğu tespit edilen çift, Karabükte adliyeye sevk edildi.

Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Edirnedeki kolluk kuvvetlerinden teslim alınan eski öğretmenler Sinan ve Halime Mnin emniyetteki sorgusu tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen çift, yoğun güvenlik önlemleri altında Karabük Adliyesine getirildi.

Bu sırada gazetecilerin, Örgütün sözde Safranbolu ilçe imamları mısınız? sorusu karşısında Sinan M. sessiz kalırken, Halime M, Onu söyleyenlere sorun. dedi.

Edirnenin Yunanistan sınırına yakın Meriç ilçesinde jandarma ekipleri, önleyici kolluk devriyesi sırasında 26 Aralık 2017de Büyükdoğanca köyünde 3 otomobili durdurmuş, otomobillerde bulunan ve yurt dışına kaçma girişiminde oldukları değerlendirilen FETÖ şüphelisi 10 kişi gözaltına alınmıştı. FETÖ şüphelilerinin kaçma girişimine aracılık ettikleri öne sürülen 3 şüpheli de yakalanmıştı.

Bu 10 kişi arasında bulunan FETÖ/PDYnin sözde Safranbolu ilçe imamları olduğu belirlenen Sinan ve eşi Halime M, Karabük Emniyet Müdürülüğü ekipleri tarafından Edirnedeki kolluk kuvvetlerinden teslim alınarak 27 Aralık 2017de Karabüke getirilmişti.

Çiftin üzerinde ve bulundukları araçta yapılan aramalarda, bir miktar avro, çok sayıda yağmurluk ve dijital doküman ele geçirilmişti.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER