Baktır'dan iddialı sözler

ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, TSO üyeleri ile buluştu. Baktır, ''Türkiye'nin toplam ihtiyacını karşılayabilmek adına kısmi yatırımlar planlıyoruz. Çünkü yaklaşık 7 Milyon ton, 8 Milyon ton sıcak sac ithalatı yapan bir ülkeyiz. Dünyada 2. Sıradayız.'' dedi.

Baktır'dan iddialı sözler

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır ve Genel Müdür Sedat Orhan, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) hizmet binasında üyeler ile bir araya geldi.

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetikeri ziyaret eden Baktır, TSO üyelerinin Erdemirden taleplerini dinledi.

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, ziyarette yaptığı konuşmada;

‘’Başkan işletmede ziyarete geldi. Gerekse de istanbulda ziyarete geldi. Sürekli konuşuyoruz. Hem de Ereğli Erdemirin 52. İşletme yılı var. Hizmet vermiş arkadaşların ödül törenlerini yapacağız. Hem bu yüzden geldik. İşletmeyi dolaşacağız. Yarın Zonguldak’ta randevum var. Eski bir bankacı olunca ticareti konuşacağız’’ İfadelerini kullandı.


Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

MÜCADELEMİZ EREĞLİ İÇİN

‘’Sağolsun sayın başkan bizi ziyarete geldiler. Ziyaretiyle çok onur verdiler. Mümkün olduğu kadar talep ve sıkıntıları ilettik. Bu ekmek mücadelesi bizim. Mücadelemiz devam edecek. Daha farklı düşünceleri, daha farklı uygulamaları olduğuna inanıyorum. Bankacılıktan geldiği için pratiği daha güçlü. İstişare toplantılarımızın devam etmesini istiyoruz. Mücadelemiz Karadeniz Ereğli için. Onlar Türkiye geneli mücadele ederler, biz Kdz.Ereğli için mücadele ederiz.’’

Tetiker’in konuşmasına ilave yapan Baktır;

‘’Başkan ülkenin bir ucunda mücadele etmek, ülke için mücadele etmek demektir. Dolayısıyla Kdz.Ereğli’deki mücadele Türkiye için mücadele demektir. Bu anlamda başkan beyi de desteklemiş olayım.’’ Dedi.

Baktır, Erdemir’in geleceği ile ilgili de bilgiler verdi. Yatırım konusunda açıklık getirdi.

‘’Erdemir grubunun altında 7 tane şirket var. 7 şirketin, 2 tanesi yurtdışında, geri kalan 5 şirketin mühendislik şirketi dahil olmak üzere Türkiye’nin içerisinde yerleşik… Er madenimiz var. Maden üreten tesisimiz var. Bir yerde Metalurji, diğer tarafı da maden şirketi. Eğer vizyonumuzu biraz daha genişletirsek, Oyak grubu içerisinde yer alacak olan bir Erdemir’in sahip olduğu şirketler olacak. Dolayısıyla bu nedenle maden metalurji dedik. Belki vizyonumuzu biraz daha açmayı planlıyoruz bir tarafta. Bunun böyle yapılanmasında Erdemir’de veya İsdemir’de veya Er Madende, yatırım yapacak yada yapmayacak anlamı taşımaz.

8 MİLYON SAC İTHALATI

Biz önümüzdeki dönemlerde Türkiyenin toplam ihtiyacını karşılayabilmek adına kısmi yatırımlar planlıyoruz. Çünkü yaklaşık 7 Milyon ton, 8 Milyon ton sıcak sac ithalatı yapan bir ülkeyiz. Dünyada 2. Veya 3. Sıradayız. Her 1 dolarlık ithalat bizim için cari açıktır. Türkiye’nin bilançosuna bakıyoruz. Türkiye’nin bilançosuna güçlü olmaya çalışıyoruz. Sonra bizim bilançomuza bakıyoruz. Bizim bilançomuza baktığımız zaman diğer bizle beraber gerek ticaret zincirinde gerekse de müşteri ayağında toplam bilançoya bakıyoruz.

YATIRIM İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Bütün bilançolarda yönetebilmek adına yatırım yapmayı düşünüyoruz. Her gün düşünüyoruz, Erdemir’de, İsdemir’de, Er Maden’de yatırım yapalım, yatırım yaparsak bize ne sağlayacak istihdamı sağlayacak. Özellikle cari açığı kapatacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde planlarımızda var. Ama bu maden ve metalurji grubunda değil, vizyonumuzda var.’’

Konuşmaların ardından, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, günün anlam ve önemine binaen şilt takdim etti.

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, anı defterini imzaladı.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER