Danışanlar toprağa can kattı

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde Ziraat Mühendisi tarafından danışanlara bahçe işleri eğitimi verildi.

Danışanlar toprağa can kattı

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde danışanlara yönelik aktiviteler sürüyor.

Bireysel terapiler, Grup terapileri gibi aktivitelerin yanısıra düzenlenen etkinlikler ile de hastalara yakın takipler uygulanmakta...

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi önünde kurulan hobi bahçesinde, Kdz.Ereğli Ziraat Odası tarafından fideler hediye edilerek, danışanlara yönelik terapi kapsamında uğraş terapisi eğitimi verildi. 

FİDELER TOPRAKLA BULUŞTU

Ziraat Mühendisi Eda Şişci Arslan öncülüğünde, danışanlar ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde görevliler toprağı kazarak fide dikimi gerçekleştirdi. Çeşitli fideleri toprakla buluşturan danışanlar keyifli dakikalar geçirdi. Arslan da dikim etkinliğinde bilgiler vererek, terapide yardımcı oldu. 

Ziraat Mühendisi Tarım danışmanı Eda Şişci Arslan, terapi sonrası bilgiler verdi; ‘’Ereğli Ziraat Odası olarak, Toplum Sağlığı Merkezi’nden hemşire bayanlar ziyarete geldiler. Hastalarına terapi amaçlı hobi bahçesi uyguladıklarını söylediler. Bizden de zirai açıdan bilgi almak istediler. Gerekli bilgiyi elimizden geldiğince verdik. Fide yardımında bulunduk. Domates, biber, patlıcan gibi sebze fidelerinden getirdik. Birkaç bitki fidelerinden çeşit yapıp, bizlerde elimizden geldiğince bilgi verdik.’’ 

Psikolog ve hemşireler düzenlenen terapide danışanlar ile yakından ilgilendi. 

HASTALARIMIZIN YAKIN TAKİPLERİNİ YAPIYORUZ

Psikolog Esra Arslan, terapiler hakkında bilgiler vererek,

‘’Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak, burada grup terapileri, bireysel terapiler, psiko terapiler, şizofreni ve bipolar danışanların katıldığı terapileri sürdürmekteyiz. Hemşire arkadaşları, psikolog danışmanları vaka yöneticileri olarak hastalarımızın yakın takiplerini yapmaktayız.’’ İfadelerini kullandı. 

SOSYAL BECERİLERİ KAZANDIRMAK…

Bahçe işleri ile danışanların sosyal becerileri kazandırmak olduğunu amaçlayan Arslan, ‘’İlaç kullanımlarını ve bireysel psiko terapilerini yaparak bakım planları oluşturuyoruz. Bunları yaparken, onların buraya aktif şekilde katılımlarını sağlamak adına grup terapilerimiz oluyor. Halk Eğitim Merkezi’nden gelen hocalarımız eşliğinde uğraş terapilerimiz oluyor. Bu şekilde bahçe işleri de onların hep beraber yaptığı bir etkinlik bağlamında onlara sosyal becerileri kazandırmış oluyor. Bugün de Ziraat Odası’ndan Ziraat Mühendislerimiz ile beraber, onlara belli bir amaç belirleyerek işbirliği içerisinde çalışmalar yaptıklarını, sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER