Eğitim Fakültesinde mezuniyet coşkusu

Eğitim Fakültesinde mezuniyet coşkusu

Eğitim Fakültesinde mezuniyet coşkusu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi,  Büyük Anadolu Otel'de mezuniyet töreni düzenliyor. Törene Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Alaplı Kaymakamı, Ereğli Kaymakam vekili Saim Eskioğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, AK Parti Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu, Cumhuriyet Halk Parti Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Ereğli belediye başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ akademik kadrosu mezun olan öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Ali Azar, "Bizim görevimiz öğrencilerimizi bilim ışığında gençler yetiştirmek için hazırlamaktır. Üniversitemizin 26. yılında fakültemizin 18. dönem mezunlarını vermenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 1997 yılından bu yana mezun veren ve ülkemizin dört bir yanında görev yapan öğretmenleri mezun eden bir Fakülteyiz. Mezunlarımızın yüzde yetmişi her yıl eğitim ordusuna katılmaktadır. 2017-2018 akademik yılında 463 mezun öğrencimizi geleceğe gururla uğurluyoruz. Fakülte olarak öğrenci sayımız 3 bini aşmıştır. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 38'dir. Türkiye ortalamasına baktığımızda çok önemli bir sayıdır." 
Azar, konuşmasında ayrıca birlikte görev yaptığı Valilere, YÖK Başkanı, Bülent Ecevit Üniversitesi önceki Rektörü Profesör Doktor Mahmut Özer, mevcut Rektör Profesör Doktor Mustafa Çufalı ile ilçedeki hayırseverlere fakülteye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Mustafa Çufalı, "Bülent Ecevit Üniversitesi, 14 fakültesi, birçok Meslek Yüksekokulu ve Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Türkiye'de önde gelen üniversitelerden biridir. Üniversitemiz bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Öğrenci sayısının artırılması ve uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi için bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 
Öğrencilerimiz artık mezun oldular, büyüdüler. İnşallah kısa zamanda atanırlar. Öğretmenliğin dışında bizim temennimiz daha farklı mesleklere de yönelmeleridir.  Umarım öğrencilerimiz de bizler de bu hayatta önemli izler bırakırız." dedi.

Eğitim fakültesinden mezun olan öğrencileri kutlayarak bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Sizleri çok değerlisiniz. Gerçekten yeni nesil sizlerin eseri olacaktır tartışmasız. Çocuklarımız sabahtan akşama kadar sizlerin elinde olacak, bu çok hassas bir iş. Öğretmenliğin ne kadar kıymetli, ne kadar kutsal bir meslek olduğunu ben bir kez daha hatırlatmak isterim. Yeni nesil elbette sizin eseriniz olacaktır. Sorumluluğunuzu ve bu işin hassasiyetini bir kez daha hatırlatmak isterim.
Ülkemizin, vatanımızın, milletimizin geleceği sizlerin elinizde, bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İslam alemi perişan durumda cehalet diz boyu. Esas olan sadece ibadet kısmı değil, önemli olan diğer ahlaki yaşamdır. Eğer samimi olarak bir yol alırsanız, mutlaka bir işiniz olur. Bu öğretmenlik de olabilir,  öğretmen olamayan arkadaşlarımız için başka işler de olabilir. Bunun için sadece samimiyetle, dürüstçe hareket etmek yeterli olur. Mezun olduk öğrenmek bitti demiyorsunuz asla, öğrenme hayat boyudur. Kendinizi en iyi şekilde ve sürekli bir şekilde geliştirmeniz, yetiştirmeniz gerekir. Sanatla mutlaka ilgilenmenizi tavsiye ediyorum." dedi.

Vali Çınar, konuşmasının ardından Fakülteyi birincilikle bitiren Zihin Engelliler Anabilim dalı öğrencisi Fatma Demir'e başarı belgesini, plaketini ve hediyesini verdi.

Karadeniz Ereğli belediye başkanı Hüseyin Uysal da Fakülteyi derece ile bitiren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER