Elpek Bezi ürünleri defilede tanıtıldı...

Elpek Bezi ürünleri defilede tanıtıldı...

Elpek Bezi ürünleri defilede tanıtıldı...

Karadeniz Ereğli’de, zanaatkâr olan emekli öğretmenin ilçeye özgü elpek bezi ile ürettiği giysiler, gerçekleştirilen defilede tanıtıldı. El emeği giysiler, işitme engelli bireylerin üzerinde tanıtıldı.
Alınan bilgiye göre, emekli öğretmen Nurcan Yavuz Değer, Tatoğlu Kültür Merkezi’nde defile-sergi düzenledi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan etkinlik beğeni ile izlendi. Defileden elde edilecek gelirin ise Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ne aktarılacağı bildirildi.

HALKA SUNDU
Nurcan Yavuz Değer, etkinlikte yaptığı konuşmada eğitim hayatı boyunca el sanatların her dalına gönül verdiğini söyleyerek şunları söyledi:
“Onları yaşatmak ve yaygınlaştırmaktı hedefim.  Çalışmalarım arasında Elpek bezine giyside, ev tekstilinde yer verdim. Emekli olmaya karar verdiğimde de çalışmalarıma kursiyerlerimle devam ettim ve bunları Ereğli halkına sunmaya karar verdim. Bunun da Fiziksel Engelliler Derneği adına olması beni daha çok sevindirdi.”
İlçeye davet üzerine gelen Gazi Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysen Soysaldı ise elpek bezi denilince akla Ereğli geldiğini, tarihsel bir değer olduğunu ve bu ürüne kültürel miras olarak sahip çıkılarak yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından tamamı elpek bezi üretimi olan kıyafetler işitme engeli bulunan özel bireyler, üniversite öğrencileri ve gönüllü vatandaşların mankenlik yaptığı bir defile ile sergilendi. Beğeni ile izlenen defilede en çok ilgiyi 3 buçuk yaşındaki Zeynep Döner çekti. Minik Zeynep, annesi Burcu ve abisi Oğulcan Döner ile birlikte podyumda boy göstererek herkesin beğenisi kazandı. Döner ailesinin podyumdaki yürüyüşlerini Türk Bayrağı açarak sonlandırması izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Ailenin babasının Ereğli’de görev yapan Uzman Çavuş Serkan Döner olduğu öğrenildi.
Defile hep birlikte çekilen anı fotoğrafı ile son buldu.
PROTOKOL YOKTU!
İlçe protokolünün katılmadığı etkinliği AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbalooğlu, Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ve vatandaşlar izledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2020, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER