EREĞLİ, ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

EREĞLİ, ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

EREĞLİ, ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

Başkomutanlık Medyan Muharebesi’nin 97. yıldönümü ve Zafer Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de törenlerle kutlandı.

Zafer Bayramı dolayısıyla ilk etkinlik Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. 10.30’da kent Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın anıta çelenklerini sunmaları için gerçekleştirilen tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, O’nun dava arkadaşları ve şehitlerimizin maneviyatı önünde saygı duruşunda bulunulması ve ardından da İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile son buldu. 

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından da Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kent merkezinde bulunan İnönü Parkı’nda vatandaşlarla bir araya geldi ve halkın bayramını tebrik etti. 

11.00’de başlayan günün ikinci töreni de yine kent merkezinde yapıldı. Devrim Bulvarı’nda gerçekleştirilen törende ilk olarak Karadeniz Ereğli Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından halkın bayramı tebrik edildi. Karadeniz Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin renklendirdiği bayram etkinlikleri kapsamında Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli bir subay tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın yapılmasının ardından tören geçişi yapıldı. Tören geçişinde gaziler ve şehit yakınlarının yanı sıra spor kulüpleri, belediye ekipleri, TTK çalışanları, denek ve mesleki kuruluş temsilcileri ile askeri birlikler yer aldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2019, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER