Hasret sona erdi! 74 gün sonra ilk cuma namazı

Hasret sona erdi! 74 gün sonra ilk cuma namazı

Hasret sona erdi! 74 gün sonra ilk cuma namazı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı  ve Karadeniz Ereğli Belediyesinin almış olduğu önlemlerle 11 noktada Cuma Namazı kılındı.

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığınca belirlenen Cuma Namazının kılınacağı açık alanlar, bugün (29 Mayıs) doldu taştı. Eski adı Beyçayır Şehit Stadı olan Şehit Vefa Karakurdu, yaklaşık 500 kişiye ibadet alanı oldu. Alınan güvenlik önlemleri doğrultusunda cemaati oluşturacak kişiler stada tek sıra halinde alındı. Ateş ölçümleri yapılan her bir kişiye dezenfektan döküldü. Maskesi olmayan az sayıda kişi uyarılarak maske takması sağlandı. Yanlarında getirilen karton kağıtlar giriş kısmında bıraktırıldı, isteyene Kaymakamlık tarafından temin edilen beyaz renkte strafor verildi. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da namazını Şehit Vefa Karakurdu stadında kıldı. İlçe Müftüsü Recai Albayrak’ın imamlık ettiği Cuma Namazı’nda, sosyal mesafe kuralına göre saf tutuldu. Bunun için görevlendirilen kişiler cemaatin nerede, nasıl durması gerektiği yönünde uyarılarda bulunuldu. Müftü Recai Albayrak, Cuma Hutbesinde yaptığı konuşmada, hislerini anlatmaya kelimelerin yetmediği bir zamanda olduğunu söyledi. Özlem ve hasretle bugünü beklediklerini belirten Albayrak, şöyle dedi:

MÜFTÜ ALBAYRAK: BEKLEDİĞİMİZE KARŞILIK BULDUK
“Ümmetine temizliği, maddi ve manevi her türlü kirden ve kirlilikten uzak durmayı öğreten Habibi Kibriya Muhammet Mustafa Efendimize bu vesile ile salatu selam olsun. Hepiniz bildiği gibi Cuma günleri mübarek bayramdır. Ve bu bayram asrı saadetten bugüne en güzel hali ile camilerde cemaatle kutlanır. Tevhit ile çarpın yürekler vahdet ile secdeye varırken bu kardeşliğin sevinci başka nerede yaşanabilir. Teselli ve teslimiyet, muhabbet ve samimiyet başka hangi ortamlarda böylesine güçlenebilir. Camiden ilim ve hikmet alınır, edep ve ihsan yayılır. Ezanı Şerifler, 7’den 77’ye müminlerin birlik ve beraberliğini çağırır. Şükürler olsun ki bu çağrıya uyduk. Özlemle, hasretle bugünleri bekliyorduk. Beklediğimize karşılık bulduk. Şimdi vuslat zamanı. Hislerimizi anlatmaya kelimeler kafi değil. Vakit, buluştuğumuz bu ortamda camilerin dışında da olsa Rabbimize kulluğumuzu, şükrümüzü ve duamızı hep beraber haczetme vaktidir.”      

CEP TELEFONU İLE CANLI YAYIN YAPTILAR
Öte yandan, bazı kişiler hem oluşan uzun kuyruk sırasında hem de saf tutulduğu anlarda cep telefonu ile fotoğraf ve görüntü çektiler. Bazılarının ise koronavirüs gölgesinde kılınan namaz öncesi yine cep telefonları ile canlı yayınlar yaptıkları görüldü.

STAT DIŞINDA DA KILINDI
Diğer yandan, stada girmeyen cemaatten bazıları ise stat dışındaki beton zeminde namaz kıldı. Otomobillerin arasında da saf tutmayı tercih eden cemaat, Cuma Namazını bu şekilde eda etti. Namaz bittiğinde ise cemaat, yine alınan önlemler kapsamında tek sırada halinde alanı terk etti.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2020, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER