Kırkpınar davul zurna ekibi Ereğli'ye geldi!..

Kırkpınar davul zurna ekibi Ereğli'ye geldi!..

Kırkpınar davul zurna ekibi Ereğli'ye geldi!..

Kdz.Ereğli'ye bağlı Yaraşlı Yörük Köyü'nde, 30 Haziran 2019 Pazar günü  yapılacak olan "Yaraşlı Yörük Yağlı Güreşleri" müsabakaları öncesi  Kırkpınar Davul-Zurna ekibi Karadeniz Ereğli’ye geldi.

33 yıl aradan sonra Zonguldak Valiliği, Ereğli Kaymakamlığı, Yaraşlı Yörük Köyü muhtarlığı, Yaraşlı Yörük Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği ile Herkül Doğa ve Motor Sporlarının katkılarıyla ilk kez yapılacak olan "Yaraşlı Yörük Yağlı Güreşleri" müsabakaları öncesi  Kırkpınar Davul-Zurna ekibi Karadeniz Ereğli’ye geldi. 30 Haziran 2019 Pazar günü Kdz. Ereğli'ye bağlı Yaraşlıyörük Köyü Dereköy mevkiindeki mesire alanında gerçekleştirilecek etkinlik öncesi Antalya’ya bağlı Döşemealtı ilçesinden gelen davul-zurna ekibi, eski kaymakamlık karşısındaki çay ocağı alanında davul ve zurna çalarak vatandaşları güreşlere davet ettiler.

Etkinlik hakkında konuşan Yaraşlı Yörük Muhtarı İbrahim Çalık, etkinlikte emeği geçenlere herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu etkinlikte emeği geçen Zonguldak Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş’a, Sayın Milletvekillerimize, Sayın İlçe Kaymakamımız İsmail Çormluoğlu ve Ali Koçyiğit’e, herkese teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı 30 Haziran’da Yaraşlı Yörük Köyü’ne davet ediyorum.” Kaymakamlık Kültür Müdürlüğü personeli Taner Tatoğlu ise “700 yıllık ata sporumuz olan yağlı güreşini 33 sene sonra Ereğli’ye getirmenin gururunu yaşıyoruz. Tüm misafirlerimizi 30 Haziran günü Yaraşlı Yörük Köyü’ndeki güreş alanına bekliyoruz.” dedi. Yapılan açıklamaların ardından davul-zurna ekibi şehir içinde tur atarak halkı güreşlere davet etti.

 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019, 00:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER