KIŞLA MAHALLE MUHTARI DEMİR, OTOBÜS SORUNUNA AYDINLIK GETİRDİ

KIŞLA MAHALLE MUHTARI DEMİR, OTOBÜS SORUNUNA AYDINLIK GETİRDİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kışla Mahalle Muhtarı Muhammet Demir, Kışla mahallesinde bazı sokaklardan halk otobüslerinin geçmemesinden dolayı çıkan haberlere yanıt verdi. Muhtar Demir, Pandemi dolayısıyla sadece Kışla’da değil, bir çok ara sokaklarda halk otobüslerinin güzergah değiştirdiğini, bunun sebebi olarak da PANDEMİ süresinde alınan tedbirler arasında olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Ereğli’ de Kışla Mahallesi Köybaşı Okul Sokak üzerinde yaşayan vatandaşlar, Halk otobüslerinin güzergah çalışması kapsamında kendi sokaklarından geçiş yapmadığını ve bundan dolayı da mağduriyet yaşadıklarını ifade etmişlerdi.

Yapılan haber sonrasında haber merkezimize ulaşan Kışla Mahalle Muhtarı Muhammet Demir, Halk Otobüslerinin güzergâhının bu sokak üzerinden kaldırılmadığını, sadece PANDEMİ dolayısıyla ara sokaklara girişlerin geçici olarak durdurulduğunu ifade etti.

Muhammet Demir açıklamasında “Kışla Mahallesi Köybaşı Okul Sokak üzerinde daha önce Halk otobüslerinin güzergâhı yoktu. 2019 yılında yeniden belediye başkanlığına seçilen Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık, Ulaştırmadan sorumlu Başkan Yardımcısı, Ulaştırma müdürümüz ve Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanımız ile birlikte yapılan görüşmelerde bu bölgeye Halk otobüslerinin çalışmasına karar verildi. Dar olan sokaklar ve bozuk olan yollar 2019 yılında yapılan çalışmalarla iyileştirildi. Halk otobüsleri de çalışmaya başladı. Ancak hepimizin bildiği üzere PANDEMİ, KOVİD-19 salgını dolayısıyla tedbir amaçlı ana arterler dışında ara sokaklara birçok mahallemizde halk otobüslerinin seferleri durduruldu. Bu tamamen kaldırıldı anlamına da gelmiyor. Okulların açılmasıyla birlikte seferler yeniden başlayacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2020, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER