MADENOĞLU UYARDI!...

MADENOĞLU UYARDI!...

MADENOĞLU UYARDI!...

Karadeniz Ereğli’de Kaymakam Nazım Madenoğlu, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ikinci yarısının başlaması dolayısıyla, öğrenciler ve velilerle bir araya geldi. Kaymakam Madenoğlu, öğrencilere ve veliler, bilgisayar bağımlılığı konusunda uyarılarda bulundu. 

Kaymakam Madenoğlu, Erdemir İlkokulu’nda gerçekleştirilen, ilçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer ve idarecilerle bir süre görüştü.

Madenoğlu, yeni eğitim öğretim yılına başlamalarından ötürü  4/F sınıfı öğrencilerine yeni dönemde başarılar diledi. Öğrencilere tek tek büyüyünce seçecekleri meslekleri sordu.

 Öğrencilere bilgisayar kullanma alışkanlıkları konusunda sorular soran Madenoğlu, bilgisayar bağımlılığı konusunda uyarılarda bulundu.

Madenoğlu, “Arkadaşlarınızla iyi geçinmeye devam edin, büyüklerinizi sayın, küçüklerinizi sevin. Derslerinize çok çalışın. Arkadaşlarınızı, büyüklerinizi, vatanınızı, milletinizi, bayrağınızı, devletinizi çok sevin. Bunlardan asla ödün vermeyin. Bilgisayara bilgi öğrenmek için bakın ama onun dışında vaktinizi onunla geçirmeyin” tavsiyesinde bulundu.

Madenoğlu, daha sonra Erdemir İlkokulu Öğretmenleriyle bir süre görüştü.

 

VELİLERE BAĞIMLILIK UYARISI

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, daha sonra öğrenci velileri, sınıf anneleri, servis ablaları ve velilerle okulun toplantı salonunda bir araya geldi.

Amaçlarının birkaç noktada toplandığını, bunun başında uyuşturucu ile ilgili velilerin yapması gerekenleri, bu çeşit şeylerin olumsuzluklarına karşı tedbir almalarını istemek geldiğini ifade eden Madenoğlu şöyle dedi:
“İlkokul çocuklarında daha böyle şeyler oluşmamıştır ama gerek toplum, gerek birtakım diziler, gerek internet ortamı, bilgisayar ortamı çocuklarımızı böyle şeylerle karşılaştırabiliyor. Çocuk merak saikiyle de olsa bunlar girebiliyor. Bazı ufak çocuklarımızın bu alışkanlıklara duçar olduğunu biliyoruz..

Bağımlılık sadece uyuşturucuda, sigarada, içkide değil. Yeni bir bağımlılık türü ortaya çıktı. O da bilgisayar bağımlılığı. Bilgisayar bağımlılığı öteki bağımlılıklardan daha tehlikeli. Öteki bağımlılığının sonuçlarını insan hissedebilir belirli bir süre sonra. Sigaranın, içkinin, uyuşturucunun bağımlılığının zararını hem fiziksel, hem maddi, hem de vücuda verdiği zarar açısından bir müddet sonra anlayabilir. Ama bilgisayar alışkanlığı veya tutkusu, zarar vermesine rağmen asla hissedemeyeceğimiz bir bağımlılık türü olarak karşımıza çıkıyor.

Bir gazetede okumuştum. 24 yaşında bir genç, günün neredeyse 24 saatini bilgisayar başında geçiriyor. Uyuklamayı bilgisayar başında yapıyor, yemeği annesi bilgisayar başına getiriyor. Bu genç bilgisayar başından hiç kalkmıyor. Yabancı bir ülkede bu. Bu genç, birkaç sene sonra ölüyor, bilgisayara bağımlılığı ve vücudunun orada kalıplaşmış gibi kalmasından ötürü.”

 

“HERKES BU DURUMDAN RAHATSIZ”

Kendi yaşamından da örnekler veren Madenoğlu, “Mardin’de çalışırken memleketim olan Kastamonu’dan, şahin marka bir arabam vardı, tek başıma arabaya bindim sabah namazından sonra. Bir sürü il geçerek, Amasya, Tokat, Sivas, Malatya, Diyarbakır’dan geçerek, Mardin’e bağlı Derik ilçesine gittim. Terör nedeniyle geceye de kalmamaya dikkat ederek, bir iki mola vererek gittim. O araçlar da fazla rahat araçlar değildi. Arabadan indim, küt diye yere düştüm. Vücut saatlerce direksiyon başında otura otura o pozisyona alışmış, başka bir pozisyona geçmek istediğinizde reddediyor” dedi.

Ereğli Kaymakamı, “O nedenle bilgisayar bağımlılığında uzun süre geçmedikçe zararlarını hissedemiyoruz. Çocuklarımıza musallat oldu bu bilgisayar. Herkes bundan muzdarip. Yetkilisi, yetkisizi, müdürü, kaymakamı, öğretmeni, herkes bu işten rahatsız. Çocuklarımızı çok seviyoruz, onlara kıyamıyoruz. Kesin kurallar koyarak neyin zararlı, neyin yararlı olduğunu açıklamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

OKUL GÜVENLİĞİ KONUSUNDA BİLGİ VERDİ, BİLGİ ALDI

Kaymakam Madenoğlu, okul güvenliği, trafik, okul servisleri, servis sürücüleri ile ilgili bir şikayetleri olup olmadığını öğrenci velilerine sordu.  Madenoğlu, “Okul aile birliklerinin de okullarda ön plana çıkmasını temenni ediyoruz” dedi.

Madenoğlu, okula öğrenci almak için gelenlerin kimlikleri konusunda yapılması gereken çalışmalar konusunda da velilere bilgi verdi. Veli ve okul idarelerinin bu konularda verdikleri bilgileri dinledi.

Madenoğlu, ayrıca, Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi’nde ikinci yarının başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinliklere de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER