“OTİZM HASTALIK DEĞİL FARINDALIKTIR” GERÇEĞİNİ ANLATTILAR

MYO ÖĞRENCİLERİ TAKDİR TOPLADI

“OTİZM HASTALIK DEĞİL FARINDALIKTIR” GERÇEĞİNİ ANLATTILAR

Karadeniz Ereğli’nin en önemli eğitim kurumlarından biri olan Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu’nun öğrencileri, bu dönemde de toplum için yarar getirecek sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. 

İlçedeki otizmli çocuklar ve onların ailelerine yönelik önemli bir çalışmaya imza atan ve “Engelli Değiliz Farklıyız” adı altında gerçekleştirilen etkinlikle göz dolduran Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Grafik Tasarım Programı öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 1 Aralık 2019 Pazar günü, temel amacı, insanların engellilere bir nebze daha doğru yönden bakmalarını sağlamaya çalışmak olan bir organizasyona öncülük ettiler.
İlçenin önemli buluşma noktalarından biri olan Özdemir AVM'nin zemin katında otizmli ve otizmli olmayan çocuklar için tiyatro, yüz boyama, parmak baskı, balon uçurma gibi etkinlikle “otizm için neler yapılabilir ve otizmli çocuklara nasıl davranılır” başlıkları altında sunum gerçekleştiren öğrenciler takdir topladılar. 

Proje öğrencilerinin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında bir araya gelen aileler de güzel bir hafta sonu geçirme imkanı buldular. 

Etkinlik hakkında görüşlerini aldığımız Öğretim Görevlisi Derya Erarslan, “Engelli Değil, Farklıyız” teması ile yola çıkılarak yapılan çalışmada; “Farklıyız Özeliz Hep Birlikte Güzeliz” sloganı ile engelli bireylerin ve özellikle çocukların, sosyal yaşama kazandırılması ve bu bilinçten hareketle de kendilerine sanatsal bazı melekelerin kazandırılması noktasında bu etkinliği düzenlediklerini kaydetti. Erarslan şu görüşleri de paylaştı:

“Bizler Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu olarak elimizden geldiği ölçüde ilçeye sosyal sorumluluk projelerinde katkı vermeye gayret ediyoruz. Bu dönem de, Karadeniz Ereğli’de yaşamlarını sürdüren otizmli çocuklarımız için bir etkinlik gerçekleştirerek onların birer engelli olmadığını; otizmli insanlarda farkındalık yaratarak onların da bizlerle eşit seviyede olduğu gerçeğini hatırlatmak istedik. Öğrenci arkadaşlarımız da bu amaç için çok destek ve gayret gösterdi. Biz otizmin engellilik ya da hastalık değil farkındalık olduğuna inanıyoruz ve bunu da toplumumuza anlatmak istedik.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2019, 00:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER