POSBIYIK, YENİ PROJELERİNİ ANLATTI

POSBIYIK, YENİ PROJELERİNİ ANLATTI

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Tatoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, açıklanacak projelerin Ereğli için heyecan verici olduğunu söyledi. Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin bir süredir hazırlıklarını sürdüğü eski adı ile Su Ürünleri yeni adı ile Halk Kafe ve diğer hizmetlerin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Tatoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, açıklanacak projelerin Ereğli için heyecan verici olduğunu söyledi. Kentteki eksikleri gidermek için çok hızlı çalışma içine girdiklerini belirten Posbıyık, “Su Ürünleri Kooperatifi’ne Halk Kafe adını verdik ve 2 trilyon liraya ihaleye çıktık. Kafe yaz ve kış kullanılacak şekilde olacak. Burayı camekânlar ile kapladık. Deniz kenarında çok güzel bir yer. Buraya vatandaşlar yiyecek ve içecekleri ile gelebilecek. Aynı zamanda çayı bir liraya içebilecekler. Orada büyük bir ala oluşacak. Burası bittikten sonra da Çilek Kafe’yi ihaleye çıkartacağız” dedi. Posbıyık, diğer projeler hakkında da kısa bilgiler verdiği sözlerinde şunları söyledi: 


“Her zaman söylediğim gibi; Karadeniz Ereğli her şeyin en iyisini hak ediyor. AB üyelik sürecinde AB şehri olmayı başarmış, AB’den Parlamento Ödülü almış bir kenttir Ereğli. Bu düşüncelerimiz ile Ereğli’yi geliştirmeye çalışıyoruz. Mesela ilerleyen zamanlarda sahilin denize doğru büyümesi ile ilgili bir proje de gelecek. Bugünkü çalışmalarımızda bu yok. Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız ve hatta bakanlarımız bunu destekliyor. Böyle bir proje ile ilgili uğraşıyoruz.


ROMA DÖNEMİNE AİT HAMAM KALINTILARI


Bu arada bir kent merkezi durumu var. Eski belediye binası 5 yıldır perişan halde kalmış. Altında Roma dönemine ait hamam çıkmış. Bu hamam, tarihsel açıdan çok önemli. Bunun ‘koruma kurullarından’ geçmesi çok zor bir olaydır. Türkiye’de Koruma Kurulundan başarılı olarak geçen üç tane olduğu söyleniyor. Proje çizildi. Kente çok güzel bir ortam yaracak. Bir kültür merkezi oluyor. Alta hamam gözükecek. Turizm noktalarından biri olacak.


DEV BİR BELEDİYE BİNASI OLACAK


22 yıllık belediye başkanıyım. Heyecanlıyım çünkü projeler beni çok heyecanlandırıyor. Ereğli’nin trafik keşmekeşliğinden kurtulması ve rahat nefes alabilmesi için Kent Meydanı, olması gereken bir projedir. Kent Meydanı projesini çok önemsiyoruz. Burada Kent Meydanı dediğinizde sadece bir rahatlama alanı değil aynı zamanda 5 katlı bir otopark, yol altında ticaret merkezi ve dev bir belediye binası olacak. Tabi maliyet çok yüksek. Yaklaşık 80-100 trilyonluk bir proje. İlk etapta belki otopark ve kent meydanı yapılır, belediye binası arkasından ilave edilebilir. Ama kesin kararlıyız. Gerekirse belediyenin bazı kiralık yerlerini satacağız. Belediyenin kiralık yerleri vardır, özel teşebbüste olsa çok iyi şekilde kiraya verir. Mesela ofis yolundaki nargile evlerinin her biri 500-600 bin liraya hava parasıyla devir edilir buna da belediye bakar. Gerekirse bunları da nakde çevirmek üzere kararlıyız kent meydanını yapacağız."


MİMARLAR, PROJELERİ ANLATTILAR


Kent Meydanı, Otopark ve Belediye Hizmet Binası İTÜ'den Prof. Dr. Sinan Mert Şener, eski belediye binasının yerine konulacak Kültür Sitesi Kumru Apaydın Altıgör, Halk Kafe Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur tarafından sinevizyon gösterisi eşliğinde proje detayları açıklandı. Posbıyık daha sonra proje sorumlularına çeşitli hediyeler verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2020, 23:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemil
Cemil - 4 yıl Önce

Eregli de yeni yapılan ınşaatlarin altinda hala ve hala araclar icin yapilmasi gereken garaj yerlerine mutahitler dukkan yada buro tarji yerler yaparak kira ya veriyorlar bunları gormuyormusunuz ey baskan bunlar prroje dışında mi kalıyor bunlar neden gormezden geliyorsunuz ki bunların ruhsatlarının iptal edin yerse tabiki

SIRADAKİ HABER