POSBIYIK’TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

POSBIYIK’TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

POSBIYIK’TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Başkan Posbıyık, mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Dünyayı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında mihenk taşlarından biri olan, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği için azimle, kararlılıkla, vatan aşkıyla ve kahramanlıkla örülmüş bir büyük destandır. Bu zaferin temelinde özgürlük tutkusu ve vatan sevgisi yer alır. "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük liderliğinde yazılan bu destanı milletimiz hiç bir zaman unutmayacak.

Her savaştan insanlığın çıkaracağı dersler vardır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük acıların sonunda "Yurtta sulh cihanda sulh" diyerek bugüne de ışık tutmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'nda yaşamını yitirmiş Anzak askerleri için tarihe altın harflerle geçmiş unutulmaz sözlerini de bir kez daha hatırlayalım: "Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar; burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar gözyaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Onlar artık bizim evlatlarımız olmuşlardır." Atatürk bu sözleriyle tüm insanların barış içinde yaşamasına ilham vermiştir. Anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Bugün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi, gazilerimizi, Çanakkale kahramanlarını minnetle, Rahmetle anıyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2020, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER