SEKİZ OKULA SATRANÇ SINIFI

SEKİZ OKULA SATRANÇ SINIFI

SEKİZ OKULA SATRANÇ SINIFI

Türkiye İş Bankası Kdz. Ereğli Şubesi’nce Sosyal Sorumluluk faaliyetleri kapsamında ilçede bulunan okullarda satranç sınıfları oluşturulduğu bildirildi.

 

Edinilen bilgilere göre, Türkiye İş Bankası’nca, 2005 yılında imzalanan anlaşma  ile Türkiye Satranç Federasyonu’nun ana sponsorluğu üstlenildi.  Bankanın satranç sporunun destekleyiciliğini üstlenmesinde satrancın çocuklar ve gençlerin zihinsel gelişimlerine önemli katkılar yapa, gençleri zarar verici alışkanlıklardan koruyan bir eğitsel araç olmasının büyük payı bulunuyor. Bu anlamda İş Bankası satranç sporuna ilişkin projesini kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriyor.

İş Bankası bu kapsamda satranç dersi alan ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitim malzemeleri sağlanmasının sorumluluğunu üstlendi ve Türkiye genelinde devlet ilkokulları ve ortaokullarında satranç sınıfları açmaya başladı. Türkiye genelinde bugüne kadar açılan satranç sınıflarının sayısı 20 binlere ulaştı.  Satranç sınıfları açılan okullara satranç kaynak kitapları gönderildi.

 

2017’DE EREĞLİ’DE 8 OKULA SATRANÇ SINIFI

 

İş Bankası, Karadeniz Ereğli’de bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 20 okulda satranç sınıfı oluşturulmasına katkı verdi.

Banka, 2017 Eğitim Öğretim Yılında 8 okulda daha satranç sınıfı oluşturdu. Çalışmalar kapsamında Terzi Köyü İlkokulu, Dağlıca Köyü İlkokulu,  Aydın Köyü ilkokulu, Aydın Köyü Ortaokulu, Ormanlı İlkokulu, Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda satranç sınıfları oluşturdu.

 Bu kapsamda seçilen okullara toplam 10 adet satranç takımı, temel ve orta düzey 5’er satranç eğitimi kitapları da teslim edildi.

 DEVAM EDECEK…

 Türkiye İş Bankası’nca bugüne dek ilçe genelinde oluşturulan satranç sınıflarının sayısının 30’a yaklaştığı bildirildi.

Bankanın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Satranç sporuna ve satranç eğitimine verdiği desteğin gelecek eğitim yıllarında da devam edeceği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER