SENMİSİN YASA TANIMAYAN!

Ereğli Kaymakamı Çorumluoğlu işgalci derneğe mühür vurdu… Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yargı kararlarına karşı çıkan Ahmet Bayar başkanlığındaki derneğin işgal ettiği camideki bazı bölümleri mühürledi. Kaymakamlığın davetine rağmen dernek yönetimi demirbaş ve evraklarını almaya gelmedi.

SENMİSİN YASA TANIMAYAN!

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kavaklık Mahallesi Camisinde işgalci durumda olan ve yargı kararlarına rağmen camiyi terk etmeyen Dernek Başkanı Ahmet Bayar ve ekibi için gereğini yaptı…
Yargı kararlarına rağmen camiyi terk etmemekte ısrarlı olan Ahmet Bayar Başkanlığındaki Cami Derneği Yönetimine Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu 28 Ocak’a kadar süre vererek camiyi boşaltmalarını istemişti.
Mahalle sakinleri ve cemaatin camide görmek istemediği dernek yönetiminden yargı kararlarına uymasını isteyen Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, camiyi ve müştemilatını terk ederek caminin müftülüğe devir edilmesi talimatını vermişti.
Ancak Ahmet Bayar başkanlığındaki Cami Derneği Yönetimi tıpkı yargı kararlarına uymadığı gibi Kaymakamlığın bu emrinede karşı çıkarak camiyi terk etmemişti.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu bir komisyon oluşturarak, derneğin cami içerisinde kendilerine yaptığı özel bölümdeki tüm demirbaş ve evrakların tutanağını tutup kapısına da mühür vurdu.
Bu uygulama sırasında camiye davet edilen Ahmet Bayar ve yönetim kurulu üyeleri camiye yine gelmediler.
MAHALLE HALKI TEŞEKKÜR ETTİ
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun bu kararlı tutumunu takdirle karşılayan mahalle sakinleri ve cami cemaati, mahalledeki gerginliğin giderilmesini sağlayan ve dernek yönetime kanunları uygulattıran Kaymakam Çorumluoğlu’na teşekkür ettiler.
GÜNDEM’E DE TEŞEKKÜR
Mahalle sakinleri, sorunu gündeme getiren gazetemiz yönetimine de teşekkür ederek, “Yıllardır bu sorunla boğuşuyorduk. Mahalle sakinleri ile Dernek yönetimi arasında ciddi bir gerginlik vardı. Bugüne kadar bir çok gazeteciye bu konuyu anlattık ama haber yapan olmadı. Daha önceki kaymakamlar da sorunu çözmemişti. Bu nedenle Gündem Gazetesine de teşekkür ediyoruz” dediler.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2019, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER