TÜRK METAL EMEKLİLERİNİ UNUTMADI…

TÜRK METAL EMEKLİLERİNİ UNUTMADI…

gundemeregli.com-Türk Metal sendikası, Erdemir’de çalışma yaşamlarını tamamlayarak emekli olan yaklaşık 800 emekliyi yemekli gecede bir araya getirdi.

Türk metal Sendikası tarafından Gülüç Büyük Anadolu Ereğli Hotel gerçekleştirilen geceye katılan emekliler, Ereğli’de ilk gerçekleştirilen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Slayt gösterisi sunumuyla başlayan gecede, (Eveder) Erdemir Emeklileri Derneği Başkanı Aziz Boy, , Türk Metal Sendikası’nın bir ilke imza attığını belirterek, “Türk Metal Sendikası Türkiye’de bir ilke imza atarak, aktif çalışanlar yerine, emeklilerini de düşünerek sosyal aktivitelerde bulunmalarını sağlamıştır. Özellikle tatil beldelerindeki otellerinde emeklilere de düşünmeleri bizi son derece memnun etmektedir. Böyle bir geceyi tertipledikleri dolayısıyla da başta Sayın Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş’a yöneticilerine saygılar sunuyoruz. Derneğimiz ve üyelerimiz adına da bu tür organizasyonların devamını diliyorum” dedi.

Türk Metal Sendikası eski Şube başkanlarından İlhami Erdoğ, kürsüde yaptığı konuşmada, gecede duygulandığını belirttiği sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Genel Başkan büyük hizmetler yapmaya başladı. Burada sizleri, bizleri bir araya topladı. Özellikle de geçmişten bu yana her kademede hizmet etmiş, Erdemir’e katkısı olan arkadaşları burada gördüm. Son derece mutlu oldum, memnun oldum. Onları görünce gözlerim yaşardı. Çok güzel bir ortam. Ayrıca Şube Başkanına tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bir teşekkürüm daha var. Türk Metal Sendikası, yapacağı bir sosyal tesis için karar verecekti, Ereğli tercih edildi. Sayın Belediye Başkanı Aydın Güngör’un çok büyük gayretleri sayesinde bu tesis buraya yapıldı. Yoksa yapılmıyordu. Benim şube başkanlığım döneminde biz Ereğli’ye tesis yapılmasına yer temini için sayın belediye başkanına defalarca gittik. Bize o zaman yer gösterilmedi. Huzurlarınızda bir defa daha Gülüç Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlar, şu birlik ve beraberlik, kaynaşma her şeye bedeldir. Keşke tüm metal işçileri böyle olsa, bazıları ızdırap çekmese. İnşallah sizlerin ve çalışan arkadaşlarımızın büyük gayretleri sayesinde İskenderun Demir ve çelik Fabrikaları’nda çalışan işçilerimiz de yakından bünyemize katılacaktır. Çok sevinçli ve mutluyuz. İnşallah onlar da sevinçli ve mutlu olurlar.”

SOSYAL SENDİKACILIK OLARAK İŞÇİLERİMİZE VE EŞLERİYLE BİRLİKTE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPTIK

Türk metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf ziya Odabaş da, “Gecemize katılan, Eveder başkana, eski sendikamızda görev yapmış arkadaşlarımıza, Erdemir’i bu noktaya getirmiş, alın terini dökmüş, şu an burada bir ekmek yiyorsak emeği olan değerli büyüklerimize gecemize hoş geldiniz diyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında, şunları söyledi:

“Türk Metal Sendikası, sosyal sendikacılık olarak işçilerimize ve eşleriyle birlikte çeşitli etkinlikler yaptık. ‘Erdemir’i bu noktaya getiren emekli büyüklerimize de ne yapabiliriz’i konuştuğumuz yönetim kurulumuzla böyle bir yemek tertipleme fikri ortaya çıktı. Bu fikrimizi Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ve Genel Merkez yöneticilerimizle paylaştık. Gecemize Sayın Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcılarımız da katılmak istiyorlardı ancak, yoğun iş temposundan dolayı gelemediler. Buradan, Sayın Genel Başkanımızın hepinize saygı ve selamlarını iletiyorum.

“ARKADAŞLARIMIZ GÖNÜL KOYMASINLAR”

Biz, Erdemir’de bir aileysek, bu ilçeyi bu noktaya getiren sizin gibi değerli büyüklerimizle de birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Bu birlik ve beraberliğin de ilk gecesini düzenlemiş olduk. Bazı arkadaşlarımız neden çağırılmadıkları gerekçesiyle bize gönül koyuyorlar. Ama bulunduğumuz otelin de bir kapasitesi var. Bir anda herkesi konaklatma imkanımız yok. Kaldı ki Ereğli’nin hemen hemen yarısı emeklilerden oluşuyor. Ancak siz, buradan mutlu ayrılırsanız, yüzünüz gülerse, bu etkinliğin devamını da hep birlikte artırarak inşallah devam ettireceğiz. Allah’a şükürler olsun ki, teşkilatımız bu konuda sonsuz destek veriyor. O nedenle bugünkü etkinliğe çağıramadığımız arkadaşlarımız gönül koymasınlar.

“ALTINDA BAŞKA HESAP YOK”

Bu geceyi her hangi bir çıkar ve menfaat için değil, Erdemir’i bu noktalara getiren büyüklerimize bir şekilde ahde vefa göstermek ve onlara teşekkür etmek için düzenledik. Altında başka bir hesap yok.

Bugün davet ettiğimiz Erdemir Genel Müdürü ve üst düzey yöneticilerini de burada olmasını isterdim ama her halde işleri yoğundu, sizlerle beraber olacak zamanı ayıramadılar. Sonuçta hepimiz bir aileyiz. Erdemir burada bakidir, diğerleri gelip geçer. Erdemir burada Ereğli ile bir bütündür. Bunu da herkes böyle bilmeli.

Böyle bir etkinliği gerçekleştirmemizde desteklerinden dolayı başta Genel başkanım ve Genel Merkez yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Türk Metal Sendikası, işçilerin evidir. Onların verdiği aidatlarla bu tesisler yapılmıştır. Ben de, sizleri burada, işçi evinde ağırlamaktan son derece mutluyum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”

İŞTE GECEDEN YANSIYAN EMEKLİ KONUŞMALARI

Konuşmaların ardından yenilen yemek sırasında bazı sendika başkanları ile işçilere gecenin birlik ve beraberliği pekiştirecek bir gece olduğunu dile getirerek İlçedeki sendikacılık tarihinin eski isimlerinden Şükrü Özbayrak, kısa konuşmasında bir çok şeyi sunar gibiydi. Özbayrak’ın, “Yarım asır geçmiş, kimsenin aklına gelmedi. Aklına gelenlere teşekkür etmek lazım. Unutulmak ne kötü” sözü dikkat çekti.

AYNI ZAMANDA ERDEMİR EMEKLİSİ GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI AYDIN GÜNGÖR:

“Bu geceyle ilgili çok şey söylemek gerekir. Başta Türk Metal Sendikası’na teşekkür borçluyuz. Yıllar önce emekli olan her departmandan insanları bir araya getirmeleri ve burada görmek çok güzel, gençleşiyoruz adeta. Bu arkadaşlarımızla beraber yıllarca çalıştık. Bunun için Türk Metal Sendikası’na çok teşekkür ediyorum. Çünkü Türk Metal Sendikası imkanlarını böyle etkinliklere de kullanabiliyor. Dolayısıyla insana yapılan yatarım, hele ki emekliyse, gerçekten çok daha farklı olabiliyor. Bütün emekliler burada olmayabilir ama inanıyorum ki, bu güzellikten sonra sendikamız daha çok günler yapacaklardır. Dolayısıyla emeklilerimizin de Ereğli’de var oldukları göstermeleri açısından da böyle etkinlikleri çok önemsiyorum. Böyle gece düzenleyen sendika yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.”

Eski Otomobil İş Sendikası’nda başkanlık görevini üstlenmiş isimlerden Cevdet Yılmaz:

“Türk Metal Sendikası’na, şube başkanına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu, yılların özlemiydi. Bu birliktelik olmadan, Ereğli kurtulamaz. Burada Ereğli’nin ortak akılları var. Bu birliktelik, uzlaşma, barış bu şekilde yan yana gelmeden, Ereğli’nin kalkınması veya olması yere gelmesi mümkün değildir. Önce insan odaklı bu sağlanmalı.”

Erdemir emeklisi Serdar Özbek:

“Metal iş kolunun lokomotifi olan Türk Metal Sendikası geçmiş dönemlerde işçilere ve işçi ailelerine yönelik gece ve eğlenceleri takdirle takip ediyordum. Fakat emeklilikten sonra bir köşeye atılmış olan bizlere değer verip, geçmişte birlikte çalıştığımız arkadaşlarla bir araya getirdikleri için başta Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş olmak üzere emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarımızın alınlarından öpüyorum. Çok duygusal anlar yaşıyorum, görmediğim arkadaşlarımı burada görüyorum. Bu imkanı bize sağlayan Türk Metal Sendikası’na çok teşekkür ediyorum.”

Erdemir Emeklisi Nazif Uludağ;

“Böyle bir organizasyon gerçekten çok hoşumuza gitti. Çok güzel bir organizasyon. Bu sayede yıllardır göremediğim arkadaşlarımı görme imkanı buldum. Bu geceyi düzenleyen sendikamıza çok teşekkürler ediyorum.”

Erdemir Emeklisi Yüksel Güler:

“Bu gece duygularım o kadar yoğun ki, hiç böyle bir organizasyon beklemiyordum. Bir hafta önce verilen haber sonrası, çok özel toplantılarımı iptal edip, buraya geldim. Çok da mutlu oldum, çok beğendim. Eceyi düzenleyen Türk Metal Sendikası’na teşekkür ediyorum.”

Erdemir emeklisi Hasan Engin:

“Sendikanın yaptığı en güzel şeylerden biri. Şu ana kadar böyle bir etkinlik olmadı. 27 yıllık işçilik hayatımda böyle bir şey görmedim. Bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyorum. Bu güzel gecenin herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

Erdemir emeklisi Mehmet Göktekin:

“Sendikamız bizi onurlandırdı. Hem sevdiğimiz arkadaşlarla bir arada olduk, hoş sohbet ediyoruz. Bu etkinliği gerçekleştiren Türk Metal Sendikası’na çok teşekkür ediyoruz.”

Geceye, Sendika Şube Sekreteri Metin Ercan, Erdemir’den emekli Metal-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özdemir,Erdemir Emeklisi ve Gündem Gazetesi imtiyaz sahibi Çetin Eser şube yönetim kurulu üyeleri ile yaklaşık 800 Erdemir emeklisi katıldı.

Şube Başkanı Odabaş’ın, katılanlarla yakından ilgilendiği gecede, Aynı zamanda Büyük Anadolu Ereğli Otel Tesislerinde solist olarak görev yapan Ceylan’ın seslendirdiği Şarkı ve türkülerle emekliler gönüllerince eğlendi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2013, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER