ZGC ‘den ÇATES ’e ziyaret

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu üyeleri, ÇATES Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Harun Sarı’yı ziyaret etti.

ZGC ‘den ÇATES ’e ziyaret

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu üyeleri, ÇATES Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Harun Sarı’yı ziyaret etti. Ziyarette Sarı, Santralde Yerli Kömür Kullanmaya ve Zonguldak Ekonomisine katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.


Ziyarette ZGC Başkanı Derya Akbıyık Harun Sarı’ya görevinde başarılar diledi ve ÇATES’in Zonguldak için çok büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Akbıyık yaptığı konuşmada ZGC ‘nin ili temsil eden konumundan ve cemiyetin 66 yıllık sürecini de kısaca anlatarak bilgilendirmede bulundu.

Yapılan ziyaret’ te genel müdür yardımcısı Harun Sarı ,önemli mesajları sırası ile verdi.

SARI “YERLİ KÖMÜR ÜRETİLDİĞİ SÜRECE İTHAL KÖMÜRE YÖNELMEYECEĞİZ”

Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Çatalağzı Beldesinde faaliyetini sürdüren Elsan Elektrik Üretim AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Harun Sarı, “Yerli kömür kullanımı sözünü tutarak Zonguldak ekonomisine büyük katkı vermeye devam ediyoruz” dedi.

Çatalağzı Termik Santralini (ÇATES) devralarak üretime kaldığı yerden devam eden Elsan Elektrik Üretim A.Ş. yerli kömür kullanımı sözünü tutarak Zonguldak ekonomisine büyük katkı vermeye devam ediyor.

Elsan Elektrik Üretim A.Ş. Çates’i devraldığı zaman verdiği yerli kömür kullanımı sözünü yerine getirerek TTK dahil, yerel kömür işletmelerinin tamamından kömür alarak Zonguldak ekonomisine büyük katkıda bulunuyor.

Çates Genel Müdür Yardımcısı Harun Sarı, ZGC ziyaretinde, şunları söyledi, “Termik Santralimizi ve Zonguldak’ımızı Türkiye’ye daha iyi lanse edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Santralimizin bölgemize ve milletimize güzel istihdamlar sağlamaya devam edecektir” dedi.

Çates’in Zonguldak ekonomisine katkısının en güzel örneği Zonguldak’ın yerli kömürünü kullanması olduğunu ifade eden Sarı: “ Ama üzülerek ifade edeyim ki Zonguldak’ın ekonomisinin sadece kömüre bağlı olması ve bunun dışında herhangi bir üretim tesisinin olmaması Zonguldak adına şahsım adına düşünüyorum pek iç açıcı değil” dedi.

YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK

Sarı, sözlerine şöyle devam etti: “Çates var olduğu sürece yönetim kurulu başkanımız Sayın Ceyhan Saldanlı’nın da ifade ettiği gibi ilimizde üretilen kömürün tamamını alma sözünü yerine getireceğiz. Şu anda Ocak 2015 ten itibaren ELSAN bünyesine Çates katıldıktan sonra tükettiği kömürün tamamını buradan tüketmekte ancak yerli kömürün yetersiz kaldığı kısmını ithal olarak değerlendirmektedir. Çates aynı zamanda yeni kurmayı düşündüğü 660 megavatlık santralında da kömür tedarikçileriyle de sürekli görüşüyoruz yüksek kalorili bir santral olacak bu kömürü de tedarik edebildiği sürece ithal kömüre hiçbir şekilde yönelmeyeceğiz.

ZONGULDAK EKONOMİSİNE,KATKI,ÇABA VE GAYRETLERİMİZ SÜRÜYOR

Her şeyden önce yerli kömür alma isteğimiz bir mecburiyetten değil Zonguldak ekonomisinin ayakta kalması içindir bunun içinde Zonguldak kömürünü almaya devam edeceğiz. ÇATES’ in yıllık 1 milyon 600 bin ton kömür tüketimi var. Bunun tamamını TTK ve Zonguldak sahalarındaki rödevans sahiplerinden temin ediyoruz. İthal kömür olarak şu ana kadar 80 bin ton kömür aldık. TTK yıllık verebileceği kömürü yaklaşık olarak 550 bin ton kömür olarak sınırladı şu ana kadar 361 bin ton kömür verdi yılsonuna kadarda yaklaşık 200 bin ton kömür vermesi gerekiyor. Ortalama olarak bakarsak ta günlük 2000-2500 ton kömür vermesi gerekiyor. Özel sektörden ise bu güne kadar 250 bin ton ithal olarak ta 80 bin ton kömür aldık. Geçen seneye bakarsak 1 milyon 200 bin ton civarında kömür tükettik.

KÖMÜR NE KADAR KALİTELİ OLURSA BİZDE O KADAR KALİTELİ ELEKTRİK ÜRETİRİZ

Bizim için önemli olan kömürü yaktığımız zaman üretilmesi gereken 157 megavatı ünitelerimizin verip vermediğidir. Baktığımızda kalite yeterli geliyor 157 megavatı hiç yardımcı yakıt kullanmaksızın elde edebiliyoruz bunun en güzel tarafı da şu grafikte herhangi bir dalgalanma olmadan bunu yapabiliyoruz bu hem kendi adımıza bir başarı, hemde TTK ve Zonguldak kömür üreticilerinin bir başarısı olarak görüyoruz. Onlar bize ne kadar kaliteli kömür verirlerse biz o kadar başarılı ve kaliteli elektrik üretimi gerçekleştiriyoruz. Yılsonuna kadar da 1 milyon 800 bin megavat elektrik üretmeyi planlıyoruz”

YEREL BASINA ÖNEM VERİYORUZ.İLAN, REKLAM VE ABONELİK ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

Yerel basına önem veriyoruz. Hem şirketimizi ve hem de santralimizi Zonguldak’a ve Türkiye’ye daha iyi lanse edeceğimizden hiç kuşkumuz yok. Yerel basınımızın daha iyi çalışabilmesi adına yapacağımız reklam ve abonelik gibi çalışmalara ufak çaplı başladık ve inşallah bunları daha da geliştirmeye devam ettireceğiz. Bu vesileyle bizim görevimiz ÇATES, inşallah bölgemize ve sonra da milletimize hayırlı çalışmalar ve istihdamlar sağlayacağından eminim ve sağlanmasını temenni ediyorum. ÇATES olarak sosyal sorumluluk çalışmalarımız da genel merkezimizin tasarrufları doğrultusunda devam edecektir.Bu vesileyle ziyaretinizden duyduğumuz memnuniyeti de belirtmek istiyorum. dedi.

Yapılan ziyaret ,karşılıklı sohbet ile devam etti. Toplu fotoğraf çekimi ile de son buldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER