‘Ömer Ünal’ı kimse parayla satın alamaz’

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’dan çarpıcı açıklamalar

‘Ömer Ünal’ı kimse parayla satın alamaz’

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Gamze Taşdemir’in sorularını yanıtladı, eleştirilere yanıt verdi.
Son günlerde hakkında çıkan haberlere ve ağır iddialara yanıt veren Başkan Ömer Ünal, Filyos’un turizm kenti olması adına verdikleri mücadeleden bahsederek, kanunlara aykırı olan hiçbir çalışmada bulunmadıklarını söyledi.


GAMZE TAŞDEMİR: FİLYOS TURZİM CENNETİ HALİNE GELMEYE BAŞLADI. ARANIN BÖLGELERDEN BİRİ OLMAYA BAŞLADI. PEKİ BUNU NASIL BAŞARDINIZ. FİLYOS’TA Kİ ÇALIŞMALARDAN BAHSEDERMİSİNİZ?
ÖMER ÜNAL: Filyos, ben göreve geldiğim günden beri ivmesini kat kat yükselterek büyümeye devam ediyor. Filyos hem sanayi yönünden, hem de turizm yönünden ilerliyor. Filyos Liman Projesi start aldı. İnşallah yapılan anlaşma gereği 2019 yılında bitirilecek. Ardından üst yapı ihalesi yapılacak. Filyos projesinin limana bağlantısının yapıldığı demiryolu ve karayolu projelerinin yapım işi ihale edildi. İhaleyi alan müteahhit firma projenin güzargahını çizdi, kabul edildi ve şu anda sondaj çalışması yapılıyor. Bu da Filyos’un gelişmesi için çok önemlidir. 

BÖLGENİN EN BÜYÜK SORUNU OLAN ALTYAPI VE SU İLE İLGİLİ SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ MÜ?
Biz Filyos’u aldığımızda kanalizasyon ve üst yapı ile ilgili hiç bir şey yoktu. Belediye olarak bunların hepsini elden geçirdik. Vatandaşımız da bunları biliyor. Suyumuzda sıkıntı yok hatta ilave kuyular yaptık. Kanalizasyon sistemimizi yaptık ve 800 metre deniz deşarjı edilecek pozisyondadır. Yollarımızı yaptık, mahalle aralarımızda bile yapılmadık yol kalmadı. Yapılmamışsa bile seçime kadar hepsi parke taş yapılacak. Şehir içi vardı, Karayollarına ihale edip yaptırdık. Onunla da kalmadık, Saltukova Köprüsüne kadar büyük kısmını da sıcak asfalt yaptırdık. Bunun yanında belediye binasını yaptırdık, sahillerimizi düzenledik, oteller ve restoranlar hizmete girdi. Bu yaz Filyos’ta dikkat çeken şey nüfusun yoğun olmasıdır. Hafta sonları Filyos’ta araba park edecek bir yer bile bulunamadı. Demek ki bunlar bizim yaptığımız her işin doğru olduğunu ve bunların meyvesini aldığımızı gösteriyor. 

BU YIL FİLYOS BELDESİNDE İLK FESTİVAL YAPILDI. BELEDİYE SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAMINDA NELER YAPIYOR?
Bu yıl bir festivalde yaptık. Filyos’un adı artık Zonguldak’ta duyuldu, Türkiye ve dünya da duyulması hedefimizdir. Zonguldak hedefine ulaştık, şimdi ki hedefimiz ise dünyaya duyurmaktır. Ondan sonra ki hedefimizde dünyaya duyurmaktır. Bu hedefle devam ediyoruz. Otel inşaatları devam ediyor. Bunun yanında bölgemizde pansiyonculuk gelişti. Filyos daha önce bunları görmemiş, bilmiyor. Yeni yeni alışmaya başlıyor. Biz şu anda sosyal belediyecilikle ilgili herşeyi vatandaşımıza yapıyoruz. 

FİLYOS İKİNCİ AMASRA OLUR DÜŞÜNCENİZ HALEN DAHA DEVAM EDİYOR MU?
Filyos ikinci Amasra olur diyordum, biz şu anda orayı da geçtik. Bunun ölçütü şöyledir, Amasra bizden dar. Denize girilecek kısımda araç park edilecek kısım da dar. Bu yaz futbol sahasını ve yeşil alanı bile araç park yeri olarak açtım. Araç park yerini göze alırsanız onların da bizim de yerlerimiz dolu ama bizim üç kat fazla yerimiz var. Bizim sahillerimiz o bölgeye göre daha fazla, insan sayısı olarak da geçtik. Biz sadece Amasra’yı tesislerde, insanlara hizmet verecek otel ve pansiyonlarda geçemedik. Amasra bu konuda bizden ileride. 

AMASRA’YI GEÇEBİLMEK ADINA BİRŞEYLER YAPTIĞINIZ ZAMAN RANT SAĞLADIĞINIZ KONUŞULARAK, ELEŞTİRİLİYORSUNUZ. BU KONUDA NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?
En büyük sıkıntımızda zaten bu. Belediye Başkanı ne yapacak? Belediye Başkanı hedefini koymuş ve o hedefte yürüyor. Amasra’yı geçmek adına tesis yapalım dediğimizde Belediye Başkanının bazı konularda insanların önünü açıp yardım etmesi lazım. Bunlara yardım ettiğimiz zamanda ‘Sen rant sağlıyorsun’ diyorlar. Bunu söyleyenlere peki ben şunu sormak istiyorum, biz ne yapacağız da Filyos’u turizm kenti yapacağız? İnşaat yapmak yasak, otel açmak yasak! Yapanları görüyoruz, bunlardan biri İsmail Recai Şanlı arkadaşımız, Güpgüpoğlu ve bizim kendi şirketimizin yaptığı inşaat için şikayet üzerine şikayet yapıldı. Şikayet ediliyor da, bunları nasıl yapacağız? Buraya gelen otelde kalamayacak, restoranda yemek yemeyecek insanlar burada ne yapacak? İnsanlar hafta sonu gelip mangalını yapacak, denize girecek, eğlenip çöpünü bırakıp gidecek, sonra belediye onları temizleyecek. Peki öyle olursa Filyos turizm kenti mi oluyor? Bölgeyi turizm kenti yapmışsanız ondan da bu bölgeyi yararlandırmak lazım. Bunu anlayamayanlar, ideolojik siyaset yapanlar Filyos’a hiç birşey katamazlar. Filyos’un hizmet ve eser siyasetine ihtiyacı var. Biz bu güne kadar hizmet ve eser siyaseti yaptık, bundan sonra da bunları yapmaya devam edeceğiz. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. 

VATANDAŞA VERDİĞİNİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRDİNİZ Mİ?
Belediyemize hasta nakil aracı aldı. Tedavi görmek isteyen herkesi istediği yere yanında personel ile gönderiyoruz. Tedavisini gören vatandaşımızı tekrar evine kadar bırakıyoruz. Biz vatandaşa verdiğimiz hizmet sözünün çoğunu yaptık. Futbol sahamız vardı, parası çıktı, ihalesi yapıldı. İhaleye tek firma girdiği için iptal edildi. Tekrar ihaleye çıkacak. İnşallah onda da bir sıkıntı yaşanmayacak. Filyos artık kabuğunu kırdı, yoluna devam ediyor. 

YAPAMADIĞINIZ ÇALIŞMALAR VAR MI?
Filyos’ta bizim dönemimizde yapılacak olan üçüncü caminin temelini attık. Bir Belediye Başkanının yapması gereken her türlü hizmete el attık. Filyos’umuz şu anda yoluna devam ediyor, hiçbir sıkıntımız yok. Vatandaşa kim sorarsa sorsun aynısını söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bizim karnemizi verecek olan da vatandaşımızdır. Bizim karnemizi öyle kendini bilmez kişiler veremez. Onların dediği gibi de Filyos halkı da kararını vermez. Filyos halkı neyin ne olduğunu, kararını verebilecek kadar bilinçlidir. Onun için bizim bu konularda hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah biz Filyos’ta aldığımız bayrağı daha da yukarıya taşımak için çalışıyoruz, çalışacağız. Halkımız yetki verir partimiz uygun görürse de yapılacak seçimlerden sonra da projelerimizi yaptık. Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz. Ağızla olmuyor bu işler, hizmete bakacaksın!

ÖMER ÜNAL NEDEN BU KADAR ÇOK ELEŞTİRİLİYOR?
Gazeteye yazmakla bir insanı lekeleyemezsiniz! Gidin devletin savcıları, mahkemeleri var. Gideceksiniz onlara suç duyurusunda bulunacaksınız, kesinleşmiş cezamız varsa, o zaman neden ceza aldığımı söyleyeceksiniz. Gazetenin biri diyor ki, yolsuz diyor! Ben yolsuzmuşsam demek ki onlar yollular! Yolsuzun ne demek olduğunu herkes biliyor. Biz yolsuzluk yapmışsak iddia sahibi onu ispatlamakta mükelleftir. Kimden ne aldıysak, verdiysek ispatlayacak. Bizde o zaman yargılanacağız, cezamızı alacağız ve çekeceğiz. Görevi kötüye kullanmaktan ceza üstüne ceza aldığımı yazıyor biri! Benim görevi kötüye kullanmaktan kesinleşmiş ceza aldığımı ispat etsin, ben Belediye Başkanlığını bırakacağım. Bu kadar iddialı konuşuyorum. 19 Ekim 2018 itibari ile tespit etsin, görevimi bırakacağım. 

PEKİ NASIL BU KADAR İDDİALI KONUŞABİLİYORLAR?

13 Ekim 2018 tarihli sabıka kaydım var. İki suçum var, ikisi de adli para cezası var. Görevi kötüye kullanmayı bırak kesinleşmiş başka bir konuda da cezam varsa bugün bu görevden istifa ederim. Ben onun bunun demesiyle bir şey yapmam!

O ZAMAN NEDEN BU İDDİALAR ORTADA VAR?
Belediye Başkanı ne iş yapar? Memleketi ilerletmek için illa ki yatırımcı bulacak, onlardan birşeyler yapmaları için istekleri olacak. Bu memlekete otel, restoran, inşaat yaptırmayacaksın! Yahu nasıl olacakta bu memleket yürüyecek? Bana biri gelip bunu açıklasın. 

İSMAİL RECAİ ŞANLI’NIN YERİ YIKILMALIMIYDI?
Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir. İsmail Recai Şanlı kardeşimize biz rica ettik. Ufakta olsa birşeyler yap dedim. Filyos’ta insanlarımızı getirebileceğimiz, yemek yedirebileceğimiz yerimiz yok dedim. Kanunlara uygun olarak devletin kurumlarına projemizi onaylattık. Tasarruf hakkı da belediyeye verildi. Ondan sonra biz ihaleye çıktık. İsmail kardeşim gelip ihaleye girdi. 
Öte yandan şirketime ait olan binanın inşaat ruhsatı var, iskan ruhsatı da var. Herşeyi alınmış, tapuya da tescili yapılmış. Biz aslında burayı yapıp satacaktık. Sonra baktık, bu memlekete bizimde faydamız olsun diye otel yapalım dedik. Bizim binanın iki katı kaçakmış! Benim binanın kaçak olduğunu ispat edene  10 bin lira ödül vereceğim. Niye? İmar Barışından yararlanayım! Kaçak olmayan binanın İmar Barışından yararlanması nasıl olur? Eğer benim binam kaçak ise ben giderim İmar Barışından yararlanırım yine resmiyete dönmüş olur. Gazeteye temcit pilavı gibi onu, bunu yaz bu gazetecilik değildir! Ulusal gazete denilen Sözcü Gazetesi, bu ulusal gazete mi? Yandaş bir gazete! Sadece Sözcü Gazetesi haber yapmışsa biz doğru yoldayız! 

ÖMER ÜNAL’I KARALAMA KAMPANYASI MI BAŞLATILDI?
Mesele şu, biz Filyos adına birilerinin karşısında dik durduk. Filyos’a futbol sahası kazandırmak için herkesin her isteğini yapmadık, kimsenin karşısında boyun eğmedik. Bizi parayla satın almaya kimsenin gücü yetmez, Ömer Ünal’ı parayla satın alacak adam daha dünyada yok! Biz Filyos halkına futbol sahasını da kazandırdık. Benim bu kadar sesim çıkarsa ne yaparlar? Erken öten horozun başını keserler! Bürokrat başı yemekle yetenekli olan arkadaşlar var! Onların ne yapmaları lazım? Ömer Ünal’ı değiştirmeleri lazım! Nasıl değiştirecekler? Seçim gelecek, değiştirecekler! Ben buradan herkese söylemek istiyorum. Türkiye’de seçilenler halkın iradesi ile değişir. Bu söz sayın Cumhurbaşkanımızındır. Bunlar böyle okunmayan gazetelerine yazı yazıp, Ömer Ünal’ın adaylığını engelleyeceklerini düşünüyorlarsa avuçlarını yalıyorlar! Biz Filyos’ta bölgenin gelişmesi için ne gerekiyorsa onu yaparız. Birilerinin menfaati için bir şey yapmayız. Birileri maddi durumda zoru düşmüş, onlara kıyak geçilmesi için devlete kazık atılmasına müsaade mi edelim? Biz bunu yapmayız. Ömer Ünal’ın bu yüzden üzerine geliyorlar, gelsinler. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun! 


BU KADAR ÇOK YAPILAN ELEŞTİRİ VE İDDİALARIN ARDINDAN GENEL MERKEZ TARAFINDAN UYARI ALDINIZ MI?
Genel Merkez’den bu konularla ilgili ne beni arayan olmuştur, ne de sorun olmuştur. Biz karnemizi Genel Merkezimize de açıklarız. Kim ne duymuşsa bana istediği zaman sorabilir. Biz herkese her türlü cevabı verebiliriz. Öyle palavra ile değil doğruyu söyleriz. Biz Filyos için herşeyi yapmaya hazırız. Allah ömür verdiği müddetçe ve Filyos halkının da bize yetki verdiği sürece biz bunu yaparız. 

FİLYOS’TA YILAN HİKAYESİNE DÖNEN TOKİ İLE İLGİLİ BİR GELİŞME VAR MI?
TOKİ’ye müracaatımızı yaptık. TOKİ bize evet dedi, yazışmalarımız elimizde. Giden müracaat alın dedi ve yaklaşık 350 kişi parasını yatırdı, başvurusunu yaptı. TOKİ Projelerini yaptırdı, ihaleye çıkacaktı. TOKİ Başkanı ne hikmetse maliyetlerin Filyos’ta yüksek olacağını söyleyerek, Gökçebey’de yaptığı binalarını satamadığını belirterek ellerinde kalacağını söyledi. Kalmayacağını ve yapılan binaların deniz manzaralı olacağını söylememize rağmen yapmadı. Mayliyetin az olacağını söyledik, gelip Filyos’ta inceleme yapacaktı. Kendisini davet ettik, genel seçimden önce Genel başkanımızı Filyos’a getiremedik! Canı sağolsun! İnceleme yapmadığı halde maliyetin çok fazla olacağını düşündüklerinden dolayı yapmadı. Başka alan istedi, Filyos’ta geniş alan mı var? Bir yer var ve kamulaştırılırsa yapacak. TOKİ’nin yaptığı da biraz kıvırma oldu! 

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
Ömer Ünal’ın aday olup olmaması önemli değil. Bizde sayın cumhurbaşkanımızın da dediği gibi önce vatandaş ve onlar ne derse o olur. Benimde felsefem budur. (Röportaj: Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2018, 20:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER