AK PARTİ’DE EN FAZLA OYU ALAN ADAY OLACAK

Ak Parti Adayları, eş, dost, akraba değil, oy potansiyeli yüksek olan adaylarla seçime gidecek

AK PARTİ’DE EN FAZLA OYU ALAN ADAY OLACAK
gundemeregli.com-30 Mart 2013 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde çalışmalarını hızlandıran partiler de aday belirleme stratejileri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Seçimlerin en iddialı partilerinden olan AK Parti’de aday belirleme süreci işlemeye başladı. Zonguldak Ereğli ve Alaplı adayları konusunda tam bir netliğe kavuşulmaması nedeniyle bekleyiş sürerken, Ak Parti en fazla oyu alacak isim ile yarışa girecek.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Belediye Başkan Adayı belirlerken eş, dost, akraba değil, oy potansiyeli yüksek olan aday belirleyeceğiz” dedi.

Ak Parti, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak gösterilecek isimler üzerinde çalışma yürütüyor. Mevcut Belediye Başkanlarının performansının ölçüldüğü ikinci anket tamamlandı. Ankette vatandaşa mevcut belediye başkanları ve kimi başkan olarak görmek istedikleri soruldu. Anket sonuçlarına göre belirlenecek adaylar arasında “ o potansiyeli yüksek hatta partinin hatta partinin üzerinde oy alacak isimlere öncelik verilecek.  Ak Parti kendisine oy verenlerin yüzde 70’inin orta yaş üstü ve eğitimsiz olduğunu sapladıktan sonra stratejisini değiştirdi. Seçim çalışmalarını sahada yürütenlere seçmen ziyareti yaparken 60 yaş üstü insanlara öncelik vermeyin onlar zaten görüşlerini değiştirmezler. Hedef 29 yaş altı seçmen olmalı talimatı verildi.

İktidar partisi 81 il için belirlenen genel çalışma takviminin dışında partinin seçimleri kaybettiği illere yönelik özel bir çalışma da yapacak. İzmir Antalya, Eskişehir ve Manisa başta olmak üzere oyların düşük olduğu iller için 30’ar kişilik guruplar oluşturuldu. Yerel seçimin ön önemli 3 faktörü adayların kimlikleri, yerel faktörler ve genel konjonktür “

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2013, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER