“Milli ittifak” adayları muhtarlarla buluştu

Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi’nin ortak harekatı ile doğan “Milli İttifak” adayları Yusuf Çetin ve Ahmet Çolak Kozlu Köylerinin muhtarları ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi.

“Milli ittifak” adayları muhtarlarla buluştu

Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi’nin ortak harekatı ile doğan “Milli İttifak” adayları Yusuf Çetin ve Ahmet Çolak Kozlu Köylerinin muhtarları ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Muhtarların sıkıntılarını dinleyen ve bu sıkıntıların çözümünün “Milli İttifak’ta” olduğunu ifade eden 1’inci sıra milletvekili adayı Yusuf Çetin, muhtarların toplumun gözbebeği olduğunu söyledi.

“Milli İttifak” adayları Kozlu köylerinde görev yapan 16 muhtar ile kahvaltıda bir araya gelirken, muhtarlar köylerdeki sıkıntılarını adaylara anlatıp, çözüm noktasında yapılması gerekenler konusunda da destek istedi. Kahvaltıda her iki parti yöneticileri de hazır bulunurken kısa bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, muhtarların seçilmiş kişiler olarak toplumda önder olduklarını ve bunun bilincinde olduklarını fark etmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Muhtarların desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Kar yaptığı kısa konuşmasında, “Bugün burada toplumun önderleri ile bir arada bulunmak çok güzel. Sizler köylerinizde seçilmiş lider insanlarsınız. Bilindiği gibi seçilmiş olan insanlar toplumu yönetirler. Aslında yönettiklerini sanırlar. Dolayısıyla da iyi yönetemedikleri geçen zaman zarfında açıkça görülür. Bizim iktidarımızda yöneten biz değil millet tarafından yönetilen biz olacağız. Toplumda onay veren insanlar bizi istedikleri gibi yönetecekler. Toplum ayrışıyor bölünüyor. Bu sanki birde marifetmiş gibi insanımızın gözünün içine sokuluyor. AK Parti hükümetinin 12 yıldır ülkemizi getirdiği nokta ortadadır. Onların yaptık dediklerini rahmetli Erbakan hocamız 1996 yılında 11 ayda gerçekleştirmiştir. İşinde ehil olan ortadadır. İnsanlarımızda bunu çok iyi bilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin borçlarının sadece faizi 54 katrilyondur. Ülkemizde üretime ayrılan para ise 23 milyar liradır. Aradaki uçurumu sizler görmektesiniz. Üreten değil, tüketen ve borç faizi ödeyen bir ülke haline getirildik. Toplumun önderleri sizlersiniz. Sizler seçilmiş kişilersiniz. Dolayısıyla sizlerinde desteğine ihtiyacımız var.” düşüncesine yer verdi.

ÇOLAK, “TOPLUMDA BARIŞ, KARDEŞLİK VE HUZURU HAKİM KILACAĞIZ”

Ardından muhtarlara hitaben konuşan 2’inci sıra milletvekili adayı Ahmet Çolak ise, Hiç kimse siyasi görüşünden, ideolojisinden, dilinden, inancından, mezhebinden, cinsiyetinden, etnik kökeninden, ırkından vb. dolayı ayrımcılığa ve adaletsizliğe uğramayacak. Toplumda barış, kardeşlik ve huzurun hâkim olması için tüm toplum kesimlerini 7’den 70’e can kulağıyla dinleyeceğiz. Edirne´deki kardeşinin acısını Hakkari´deki kardeşi duyan, Diyarbakır’dan yükselen bir sese Çankırı’dan ses veren bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Tüm toplum kesimleri ile birlikte sorunlarımızı ve çözümlerimizi şeffaf bir şekilde konuşarak karara bağlayacağız. Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. İnsanların bir arada ve mutlu yaşayacağı bir ülkeyi el birliğiyle ilmek ilmek dokuyacağız.” dedi.

ÇETİN, “MUHTARLAR BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR”

Kozlu köylerindeki tüm muhtarları yanlarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren 1’inci sıra milletvekili adayı Yusuf Çetin ise, muhtarlara yaptıkları görevlerin kutsal bir görev olduğunu söyledi. Muhtarların kendi nezdinde gözbebekleri olduğunu ve seçilmiş kişiler olarak önemli bir önder olduklarını belirten Çetin konuşmasında, “Bugünkü davetimize firesiz bir şekilde 16 köyümüzün muhtarının da geldiğini görmek bizleri çok mutlu etti. Sizler toplumun önderlerisiniz. Muhtar bizlerin gözbebeğidir. Bilindiği köylerimiz artık eskisi gibi değil, dün Saka Köyünde bir cenazedeydik. İçler açısı bir görüntü ile karşı karşıya kaldık. Köylerde cenazelerde mezar kazacak genç kalmamış. İşsizlik ve geçim sıkıntısı sonucunda köylerde göç meydana gelmiş. Bizler bu göçü tersine çevireceğiz. Bunun için yeterli kadrolarımız ve projelerimiz mevcuttur. Bu sıkıntıların giderilmesi içinde imkânları ve yetkiyi tüm ülkeye yayacak gerçekçi bir Yerel Yönetimler Yasası’na ihtiyaç bulunmaktadır. Yerel Yönetimler Yasası coğrafi durum ve nüfusu dikkate alınarak köy ve beldeler yeniden düzenlenecektir. Merkezi bütçeden belediyelere yapılan kaynak aktarımları hizmet alanlarıyla uygun şekilde artırılacaktır. Bu nedenle sivil toplumun etkinliğini demokrasi açısından vazgeçilmez görüyoruz. Sivil toplum, vatandaşların kamusal alanda örgütlenmiş halidir; devletin ve kamusal aktörlerin denetlenmesi, kamuoyu oluşturma, toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, toplumsal dayanışmanın arttırılması gibi konularda önemli bir role sahiptir. Bir bakıma güçlü sivil toplum adil siyasetin oluşmasının temelini teşkil eder. Toplumsal bütünleşme ve yardımlaşmada önemli rol oynayan, kalkınma sürecine tüm kesimleri dâhil ederek katılımcı ve demokratik süreçleri güçlendiren STK’lara daha fazla imkân sağlayan bir ortam oluşturulacaktır. STK’ların, yerel ve ulusal düzeydeki ihtiyaç ve sorunlara hizmet ve çözüm sunabilme potansiyelleri artırılacak sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla rol almaları teşvik edilecektir. Gerçek ve tüzel kişilerin yapacakları mali desteklere yönelik vergisel teşvikler gözden geçirilecek ve geliştirilecektir. Yerel düzeyde politika oluşturma ve uygulama süreçlerine meslek örgütleri, STK’lar ve üniversitelerin daha fazla katkı sunabilmesi sağlanacaktır.” ifadesine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER