Kız takımına coşkulu karşılama

Karadeniz Ereğli 'den Analig Türkiye Şampiyonasına katılan İl Karması bayan basketbolcular Galatasaray alt yapısının oluşturduğu İstanbul Avrupa Takımını mağlup ederek Türkiye 3’ncüsü oldu. Kafile ilçede coşku ile karşılandı.

Kız takımına coşkulu karşılama

Afyonkarahisar’da oynanan Analig Türkiye Şampiyonası’nda Ereğli Belediye spor’lu oyunculardan oluşan ve antrenörlüklerini de Kdz. Ereğli Belediyespor Antrenörleri Levent Ekici ve Barış Bahadır’ın yaptığı İl Karması Bayan Basketbol Takımı, Galatasaray alt yapısının oluşturduğu İstanbul Avrupa Takımını mağlup ederek Türkiye 3’ncüsü oldu.

Dün akşam saatlerinde ilçeye gelen kafileyi sporcuların aileleri ve Ereğlili vatandaşlar karşıladı. Meşale ve karanfillerle karşılanan kafilede sporcular Zonguldak üçlüsü çekerek elde ettikleri başarıyı bir kez daha kutladı.

Takım kaptanı Sude Çelebi, Turnuvada ilk sekiz içinde olduklarını ve Türkiye üçüncüsü olmayı başardıklarını, bu başarıda emeği geçen arkadaşları ve hocalarına çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Takım hocalarından Barış Bahadır ise konuşmasında 2016-2017 sezonu Anadolu yıldızlar ligi Gençlik Spor Bakanlığının düzenlediği bir organizasyon. Basketbol branşında Ereğli Belediye sporun 11 sporcusu Zonguldaktan aldığımız sporcularla beraber Zonguldak ilimizi temsil etmeye başladık. Yaklaşık 4 grup sonrasında yenilgisiz Türkiye şampiyonasına kalmayı hak ettik. Türkiye şampiyonasında en iyi 8 takım arasına girdikten sonra İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, Van, Malatya ve biz ilk grup da yer aldık. Grupta ilk ikiye girdik. Daha sonra çaprazda İzmir ile oynadık. Üçüncülük maçında Beşiktaş, Galatasaray ve İstanbul Üniversitesinin oluşturduğu İstanbul Avrupayı 43-35 yenerek Türkiye üçüncüsü olduk dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Takımın bir diğer antrenörü Levent Ekici ise başarının elde edilmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ettiğini söyledi.  Ekici konuşmasında Biz bu hedefe ulaşmak için Ağustos ayından itibaren çalışmaya başladık. O gün hedefimizi koymuştuk. Çok çalıştık. Çok fedakarlık ettik. Çocuklarımızın çoğu TEOG öğrencisi. Ona rağmen çok çalıştılar. Antrenmanları aksatmadan çalıştılar. Bunu başardık. Velilerimiz ve öğrencilerimiz çok fedakarlık etti. Destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Öğrenciler aileleri ile mutluluklarını paylaşıp toplu fotoğraf çekiminin ardından evlerinin yolunu tuttular.                       

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 06:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER