TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ EREĞLİ’DEN ÇIKTI

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ EREĞLİ’DEN ÇIKTI


gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de 3 yıldır vücut geliştirmek amacıyla spor yapan 19 yaşındaki Ethem Ferah İzmit’te düzenlenen Vücut Geliştirme Türkiye Şampiyonasında 160 sporcu arasında üçüncü olarak büyük bir başarı elde etti.

Ferah üçüncülük kupasının yanı sıra madalya ve başarı belgesini federasyon yetkililerinden alarak şampiyonada isminden söz ettirmeyi başardı.

Kdz. Ereğli İlçesi’nde Oksijen Fitnes Spor tesislerine giden Ferrah bölgenin tek ikinci kademe antrenörlerinden olan Hakan Bedir (35) ile ağabeyi Mirza Bedir( 39) nezaretinde hazırlandığı şampiyonada büyük bir başarı elde ederek, Ereğli İlçesini en iyi şekilde temsil etti.

KUPA İLE POZ VERDİ

Şampiyonanın üçüncülük kupası ile gazetemiz Gündeme açıklamalarda bulunan Ferrah şampiyonada derece almasında hocalarının büyük emeğinin olduğunu belirterek, şu görüşlere yer verdi:

“Spora merakım olduğu için ve birazcıkta eğilimim olduğu için merak ediyordum ve spora 3 sene önce başladım. Yarışmanın nerede olacağını aylar önce öğrendim bunun için hazırlık yaptım, diyete girdim, aç kaldım, antreman yaptım, çok çalıştım ve o sürece kadar yarışmaya kadar hazırlanmaya başladım.

“DİYET YAPTIM”

Yarışma aslında iyiydi benden aha güçlü rakiplerimde vardı, o yüzden üçüncü oldum. Diyet yaptım, diyette yeteri kadar beslenmedim. Protein ihtiyacını aldım daha iyi bir vücut sergilemek için daha çok çalıştım. Günlük sabahları on beş yumurta ve günün geri kalan kısmında 1 kg tavuk eti ve 200 gram olarak da karbonhidrat ile beslendim. Bunu yarışma sürecine kadar devam ettirdim. Tatlı ve unlu mamulleri kestim ve kesinlikle kullanmadım. Şimdi bu sporu yapan arkadaşlara tavsiyem şu bu işin kuralı üç tanedir. Zaman, sabır ve hırsla yapamayacakları hiçbir şey yok. Bu üçüne dikkat ederlerse istedikleri sonuca varacaklar. Ben bu üç kuralla devam ettim ve bununla devam edeceğim. Öte yandan ilaç kullanımı ile ilgili bir şey söylemek istiyorum. Storidleri asla kullanmasınlar yasal değil zaten. Vücuda çok zararı var spor ölümlerine teşvik ediyor iyi bir şey değil, kesinlikle kullanmalarını istemiyorum.”dedi.

SPORCUMUZ İLE GURUR DUYUYORUZ

Türkiye Üçüncüsü olan Ferrah’ın hocası Hakan Bedir ise yaptığı açıklamada, ağabeyi Mirza Bedir ile ortak olduğu salonda Ferrah gibi gençlerin yetiştirilmesi için büyük çaba gösterdiklerini belirterek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Biz Sporcumuz Ferrah’ın bu noktaya gelmesi için çok uğraştık kendisi ile gurur duyuyoruz. Ben ikinci kademe antrenörüyüm. Ben bu spora 20 yıl önce başladım, eğitmen olarak ise bu işi on yıldır yapıyorum. birçok sporcu yetiştirdim amaca göre hizmet ediyoruz, özel programlarımız var. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için aslında bu yolu seçtik. Hem sevdiğimiz bir iş hem de daha önceleri yıllar öncesi gönül verdiğimiz bir iş bu. Hem vücutlarını terbiye ediyoruz hem nefislerini terbiye ediyoruz, diğer yandan kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Tabiî ki sporcu yetiştirdiğimiz kadarda insanların spor hakkında bir çok şey öğretmeye çalışıyoruz. Buraya gelen bir çok insanımız var kilo almak için, kilo vermek için bady building için fitnes için bu amaçlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu işe Ereğli’nin ihtiyacı olduğu için girdim. Birçok başarılara imza attım. Ereğli’de ilk Türkiye üçüncüsü hazırlayıp yetiştirip Ereğli’nin hizmetine sunmuşuzdur. Ve içinden gelen insanlar daha çok. Klasik vücutta Türkiye 6.cısı yaptık, şuanda yetiştirdiğimiz 3-4 tane daha sporcumuz var.

“DÜZENLİ SPOR ÖNEMLİ”

İnsanlara gençlere tavsiyemiz, alkolden sigaradan ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları. İnsanların kendilerini spor ile terbiye etmesi önemli. Eğer sporun yanında vücut geliştirmek için başka takviyeler yapılacaksa, soklamentleri gönül rahatlığı ile kullanabilirler. Ama stroit dediğimiz kimyasal maddeleri hiç önermediğimiz gibi şiddetle karşı çıktığımız bu ürünleri kesinlikle kullanmalarını istemiyorum. Beslenmelerine riayet edip programlarına da düzenli şekilde çalışırlarsa ilerde de Ethem gibi olabilirler. Türkiye üçüncüsü Türkiye birincisi olabilirler. Başarılamayacak şeyler değil”

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2014, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER