2 çocuk annesi kadın yetkililere seslendi

Kdz. Ereğli İlçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinin ardından, kiracı olarak oturduğu evi zarar gören 2 çocuk annesi Reyhan Karakurt isimli vatandaş yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor.

2 çocuk annesi kadın yetkililere seslendi

Kdz. Ereğli İlçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinin ardından, kiracı olarak oturduğu ev zarar gören 2 çocuk annesi Reyhan Karakurt isimli vatandaş yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor.

Kimsesiz ve 2 çocuğuyla birlikte İlçeye bağlı Kavaklık Mahallesi Ulus sokak’ta yaşayan Reyhan Karakurt isimli vatandaş, evinin bundan önceki yağmurlarda 3 kez zarar gördüğünü, buradan çıkmak istediğini fakat dul olduğu için kendisine kimsenin ev vermediğini belirterek,” Yetkililer’ den ve Hayırsever vatandaşlardan yardım istiyorum “dedi.

Bir çocuğunun Epilepsi hastası olduğunu ve Bolu’da tedavi gördüğünü ifade eden Karakurt şunları söyledi; “Daha önceki yağışlarda evim üç kez sel içerisinde kaldı, bütün eşyalarım telef oldu dışarı attım, kendi mahallemizin camii hocasına gittim, vatandaşlardan battaniye, yorgan, yastık toplamışlar. Emniyetimize gittik, Emniyetin çocuk şubesi bizi markete yönlendirdi, çocuklarıma erzak, kahvaltılık, ayaklarına ayakkabı, hırka, mont hepsini temin ettiler. Kaymakam bey’e gittim, Abdullah bey ile görüştüm, Abdullah beyden bir defa’ya mahsus kira bedeli çıkarmasını söyledim, o da bana; 980 TL Çocuk maaşından geçindiğin için tüm yardımların buradan kesildi dedi. Sadece büyük kızımın okul yardımı ve diğer küçük kızım Epilepsi hastası, Bolu’da tedavi görüyor bir de onun yol parası, başka Kaymakamlıktan tüm yardımlarım komple kesildi. Defalarca gittim, gitmeme rağmen hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Salı günü tekrardan kaymakamlığı aradım evimin sel bastığı için, kaymakamlığa gel dilekçeni ver, ne zaman sonuç çıkar belli olmaz dediler. Çarşamba günü yeniden sizi kaymakamlığa bekliyoruz dediler. Sabah 9’dan beri belediyeyi arıyorum ilgileneceğiz dediler, belediyeye gelin sizi dul maaşına bağlayalım ama ben sel içerisindeyim, çocuklarım için ev istiyorum, bir kereye mahsus kira bedeli istiyorum. Ev sahibi sürekli beni arıyor kirayı ver diye, daha önceki selde geldi evimi gördü, ev sahipleri ilgilenmiyor, mahalle muhtarımızı aradım, kendisi zemin katta oturmadığım için bu sel olayı ile ev sahibinin ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Çocuklarım için yardım istiyorum, kendim için bir şey istemiyorum.”

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 09:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
kardelen karakurt
kardelen karakurt - 5 yıl Önce

ben annemin şimdiki kızıyım adım kardelen o zamanlar durumumuz iyi deyildi alla bizden sonra kimseye vermesin

SIRADAKİ HABER