23 ENGELLİ TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI

23 ENGELLİ TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI
gundemeregli.com- Ereğli ilçesinde, Temsili Askerlik uygulaması kapsamında 23 engelli bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı. Doğum gününde asker olmanın mutluluğunu yaşayan engelli askerlerden Mutlu Okumuş (22) Çok istiyordum askerlik yapmayı, zamanında almadılar. Ama şu anda çok mutluyum. Allah´ım herkese askerlik yapmayı nasip etsin dedi.
Karadeniz Bölge Komutanlığı Spor Salonuna aileleriyle birlikte gelen zihinsel, bedensel ve işitme engellilere, komutanlarının gözetiminde askeri eğitim verildi.
Temsili Askerlik yemin töreninde konuşan Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Albay Yalçın Enç, Temsili askerlik uygulamasının yüce Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak Dünya´daki ilk ve tek uygulama olması nedeniyle daha da önem kazandığını söyledi.
Temsili askerlik uygulaması kapsamında 23 engelli gence ve ailelerinin bir gün dahi olsa
Askeri ortamı yaşama ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalıştıklarını belirten Enç, Vatani görevini yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan kardeşlerimizin yemin töreni için toplanmış bulunmaktayız. Askerlik hizmetinin çok daha fazla anlam kazandığı bu özel günde gençlerimizi yalnız bırakmayarak teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Şahsım ve personelim adına sizlere hoş geldiniz diyor ve şükranlarımı sunuyorum. Temsili askerlik uygulaması yüce Türk milletinin vatan sevgisinin bir
göstergesi olarak Dünya´daki ilk ve tek uygulama olması nedeniyle daha da önem kazanmaktadır. Temsili askerlik uygulaması kapsamında bugün engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin bir gün dahi olsa
Askeri ortamı yaşama ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalışılmış, aramıza katılan silah arkadaşlarımızın gönüllerinden geçen duygu ve düşüncelerini paylaşmak bize manevi bir güç vermiştir. Değerli aileler çalışma gayretleriniz her türlü takdirin üzerindedir. Ne mutlu sizlere ki yürekleri vatan sevgisi ile dopdolu olan bu gençleri bu yaşlara getirerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin saflarına katılmasını sağladınız. Bizler sizlerle ve arkadaşlarımızla böyle bir anlamlı bir gün geçirmekten büyük onur ve
gurur duyduk. Onları bugünlere getiren siz anne ve babaları en samimi duygularımla kutluyorum dedi.
Engelli Mehmetçiklere de seslenen Enç, Türk Silahlı Kuvvetleri yıllardan beri köklü gelenekleri, disiplinli eğitim seviyesiyle milletin bağrından çıkmış yüce milletine sadakatle hizmet eden aldığı her görevi üstün bir başarı ile yerine getiren en yüce kurum ve Türk milletinin geleceğe uzanan bir kapısıdır. Bugün hatırası hayatınız boyunca anılarınızdan ve yüreğinizden çıkmayacak mutlu bir gündür. Biraz sonra sizler mukaddes Türk Bayrağımız üzerindeki silahları tutarak ve omuz omuza vererek yemin edecek
ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin silah arkadaşlar saflarına katılacaksınız. Sizlerin sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Biz bunu bugün yaşadık ve gördük. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra da gönlümüzün ve komutanlığımızın kapıları sizler için sonsuza kadar açık kalacaktır. Andınız yüce milletimize kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, değerli ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun diye konuştu.
Doğum gününde asker olmanın mutluluğunu yaşayan engelli askerlerden Mutlu Okumuş (22) Bugün askerlik yaptım. Çok istiyordum askerlik yapmayı, zamanında almadılar. Ama şu anda çok mutluyum. Allah´ım herkese askerlik yapmayı nasip etsin. Hayatımda görmediğim silahları gördüm. Çok eğlendim, asker arkadaşlarımız bizlere giyinmemizde ve eğitimimizde yardımcı oldular. Asker olduğum için çok mutluyum dedi.
2 yaşında menenjit hastalığı nedeniyle yürüme engelli olan Serhat Karakaya´nın babası Hasan Karaya da oğlunun 2 yaşından beri yürüyemediğini ve konuşamadığını belirterek Oğlum 2 yaşında iken menenjit hastalığı nedeniyle yürüme engelli oldu. Kendisi aynı zamanda konuşamıyor. Bugün oğlumun asker olmasından dolayı çok mutluluk ve gurur duydum dedi.
Engelli Mehmet Keskin´in babası Mustafa Keskin de, Oğlum bir günde dahi olsa askerlik yaparak teskeresini aldı. Çok mutluyum ve çok gururluyum dedi.
Engelliler, 1 günlük temsili askerlik görevi kapsamında yemin ettiler. Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Albay Yalçın Enç, engelli askerlerle sohbet ettiği törenin ardından hatıra fotoğrafları çektirildi
Törene Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Albay Yalçın Enç, Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz Ereğli Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, engillerin aileleri katıldı.
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2012, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER