80 KİŞİLİK EK KONTENJAN

80 KİŞİLİK EK KONTENJAN
gundemeregli.com-Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Kdz Ereğli´de açılan Meslek Yüksekokulu ek kontenjandan 80 öğrencinin alınacağı açıklandı.

Son zamanlarda oldukça popüler olduğu gözlenen Deniz ve Liman İşletmeciliği programına yapılan açıklamaya göre, 40 normal öğretim, 40 ikinci öğretim olmak üzere toplam 80 öğrenci alınacağı ifade edildi.

Eğitimini başarı ile tamamlayanlara Deniz ve Liman İşletme Ön Lisans Diploması ve Deniz ve Liman İşletme Meslek Elemanı unvanı verilecek. Programın mezunları denizcilikle ilgili kamu kurumlarında, deniz nakliyat şirketlerinde ve denizcilik sektöründe hizmet veren özel kuruluşlarda (gemi işletmeleri, liman ve tersane işletmeleri, marinalar, deniz acenteleri, forwarderler, gemi kiralama ve yük brokerlik şirketleri) çalışma imkânı bulabildikleri gibi ayrıca turizm sektöründe de istihdam edebilecek.
 
Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı olarak Kdz. Ereğli’de açılan Meslek Yüksekokuluna 2013/2014 Eğitim-Öğretim yılında ek kontenjandan öğrenci alınacağı belirtildi.

Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlhan Karataş yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

“Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Kdz. Ereğli’de açılan Meslek Yüksekokuluna 2013/2014 Eğitim-Öğretim yılında ek kontenjandan öğrenci alınacağı belirtildi. Son zamanlarda oldukça popüler olduğu görülen Deniz ve Liman İşletmeciliği Programına yapılan açıklamaya göre 40 normal öğretim, 40 ikinci öğretim olmak üzere toplam 80 öğrenci alınacak. Eğitimini başarı ile tamamlayanlara Deniz ve Liman İşletme Ön Lisans Diploması ve Deniz ve Liman İşletme Meslek Elemanı unvanı veriliyor. Programın mezunları denizcilikle ilgili kamu kurumlarında, deniz nakliyat şirketlerinde ve denizcilik sektöründe hizmet veren özel kuruluşlarda (gemi işletmeleri, liman ve tersane işletmeleri, marinalar, deniz acenteleri, forwarderler, gemi kiralama ve yük brokerlik şirketleri)çalışma imkânı bulabildikleri gibi ayrıca turizm sektöründe de istihdam edilmektedirler. Türkiye’de Deniz ve Liman İşletmeciliği eğitiminin verildiği okul sayısı sınırlı olduğundan ve üç tarafı denizle çevrili olan ülkemizde deniz ticaretinin ve ulaşımının önemi gün geçtikçe arttığından dolayı yerli ve yabancı firmalarda iş bulma olanaklarının oldukça fazla olduğu gözlemlenmektedir. Özellikle son dönemlerde artan yabancı sermayeli kuruluşlar ve uluslararası sularda çalışan yabancı gemilerin eğitimli ve yabancı dil bilen çalışanlara ihtiyaç duyması bu alanda kariyer planlaması yapan gençler için umut verici olduğu söylenebilir.Deniz ve liman işletme ön lisans programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ile Lojistik Yönetimi lisans programlarına kontenjan dahilinde dikey geçiş yapabilirler.Daha ayrıntılı bilgi 0 372 319 19 50 numaralı telefondan ve internet adresinden alınabilir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2013, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER