Alabaş, genel başkanlığa adaylığını açıkladı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, 10. Olağan Genel Kurul’da genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Alabaş, genel başkanlığa adaylığını açıkladı
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, 10. Olağan Genel Kurul’da genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 

Maden işçilerinin alkışları arasında GMİS Şemsi Denizer Toplantı Salonu’na gelen Eyüp Alabaş, burada madencileri selamladı. Ardından kürsüye gelen Eyüp Alabaş, “Ocak ayında başlayan Genel Maden İşçileri Sendikamızın 10. Olağan Genel Kurul sürecinde son haftaya girdik. Hafta sonunda Genel Merkez Genel Kurulumuzun yapacağız. Genel Merkez Genel Kurulu, sendikamızın en üst organıdır. Çok değerli üst kurul delegesi arkadaşlarımızla birlikte, önümüzdeki zorlu dönemde görev yapacak yönetici arkadaşlarımızı seçeceğiz. Sendikal politikamızı belirleyecek, Türk-İş’e yön verecek kararlar alacağız. Bugüne kadar görüşmelerimizi sürdürdük ve çalışabileceğimiz en uyumlu kadroyu oluşturmaya çalıştık. Amacımız, tüm şubeleri en geniş anlamıyla kucaklayan, uyumlu ve tecrübeli bir kadro oluşturmaktır” diye konuştu.

GMİS’in 69 yıllık bir kurum olduğunu ifade eden Alabaş, “Genel merkezde 5 yöneticimizin olması, oy hesabıyla bakıldığında farklı seçenekleri ortaya çıkartmakta ve seçim alma mantığıyla hareket edilebilmektedir. Bu doğru değildir. Önemli olan 69 yıllık bu kurumun saygınlığını korumak ve güçlendirmektir. Bunun için her vesileyle, sendikacılığın bir ekip işi olduğunu anlattım, anlıyorum. Sendikacılığı layıkıyla yapabilmenin birinci şartı iyi bir ekip kurmaktır. Seçim kazanma hesabı ve kaygısı öne çıkarsa iyi bir ekip kurulamaz. Sadece koltuklar doldurulur” dedi.

Alabaş, konuşmalarının ardından genel başkanlığa adaylığını açıkladı. Alabaş, Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak’ın genel sekreter adayı olduğunu açıkladı. Üzülmez Eski Şube Başkanı Ergin Cin’in genel eğitim ve teşkilatlandırma sekreteri adayı olduğunu bildirdi. MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç’ın genel başkan yardımcılığına aday olduğunu ifade etti. Alabaş, genel mali sekreterliğe aday göstermediklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 06:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER