Zakkum: “Sonbaharda yeni albümümüz geliyor”

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde konser veren Zakkum grubunun üyeleri İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Zakkum: “Sonbaharda yeni albümümüz geliyor”
Bülent Ecevit Üniversitesi’nde konser veren Zakkum grubunun üyeleri İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. 

Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından bu yıl 3. Düzenlenen “Tebessüm” kampanyası kapsamında Zonguldak’a gelen Zakkum grubunun üyeleri, albüm çalışmalarını İHA’ya anlattı. Grup üyelerinden Yusuf Demirkol, “Yeni kliplerimiz gelecek. Önümüzdeki günlerde. Her gün sonbahar albümünü kliplendirmeye devam ediyoruz. Acıta Acıta şu anki yeni klipimiz. Dün duyurduk onu da. Beşinci video klipimiz olacak. Belki yaza bir sürpriz daha yapar bir video klip daha yayınlarız. Zaten sonbaharda yeni albümüz geliyor” dedi.

Grup üyelerinden Eren Parlakgümüş ise ‘Anason’ isimli parçanın kendileri için dönüm noktası olduğunu ifade ederek, “Bizim ilk albümümüz çok sert bir rock albümüydü. Ondan sonra 13 albümü çıktı. Anason adlı bir parçamız var. Aslında o parçasıyla birlikte bir takım şeyler değişti. Bir dönüm noktası olarak anasonu söyleyebilirim” diye konuştu.

Grup üyesi Emre Yılmaztürk ise, “Daha büyük kitlelerle tanışmak, tarz müzik dinleyenlere de çünkü Anason’da hem anlatılan hikayeler, hem de kullanılan enstrümanlardan hem de rock temaları olduğu gibi aynı zamanda Türk enstrümanlarına da yer verdiğimiz bir şarkıydı. Diğer albümde de yansımaları oldu. Böylece de mihenk taşı olarak Anason diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Farabi Kampüsü’nde bulunan alanda çok sayıda öğrencinin katılım gösterdiği konsere çıkan Zakkum üyeleri, yaklaşık iki saat boyunca konser verdi. Grubun solisti Yusuf Demirkol, “Gökyüzü” isimli parçayı Soma’da ölen işçiler, Özgecan Aslan ve Gezi olaylarında ölenler için okuduğunu söyleyerek, “Ve bu ülkede kalbi çok kırılan şu an aramızda olmayan çocuklar için bu şarkı” diye konuştu.

Grup, hareketli ve yavaş parçalarını seslendirerek öğrencilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 06:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER